Scandal în consiliul local Mogoşoaia. O consilieră USR susţine că au agresat-o doi colegi din PNL şi PMP: „Te las în scaun cu rotile”. Ce au transmis liderii partidelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Reprezentanţii USR afirmă că o consilieră locală din Mogoşoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, joi seară, în cadrul unei şedinţe, de către doi consilieri locali - Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei spunându-i că „şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile”.

UPDATE - Eugen Tomac a anunţat că va propune în şedinţa PMP, care va avea loc pe 31 ianuarie, excluderea consilierului local Dinu Gheorghe din partid. „Un ales local trebuie să reprezinte interesele comunităţii, iar un asemenea comportament nu poate fi tolerat în rândurile unui partid european, membru PPE”, a scris Tomac, vineri, pe Facebook. 

UPDATE - Poliţia Ilfov s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru ultraj.

UPDATE - Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a solicitat Consiliului Executiv Judeţean al PMP Ilfov să-l suspende pe Dinu Gheorghe din toate funcţiile politice pe care le deţine până la concluzionarea anchetei cu privire la incidentele de joi, 27 ianuarie, din cadrul Consiliului Local Mogoşoaia.

„Partidul Mişcarea Populară nu tolerează niciun fel de comportament care nu se bazează pe respectul faţă de cetăţeni, colaboratori sau opozanţi politici”, a transmis preşedintele PMP. 

UPDATE - Preşedintele PNL Ilfov a transmis că liberalul implicat în scandal a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei.

UPDATE - „Am urmărit şocaţi înregistrarea pusă la dispoziţia media de către doamna consilier Felicia Ienculescu Popovici şi dorim să facem următoarele completări: nu există nicio scuză pentru ameninţările repetate, nici pentru acţiunile agresive îndreptate împotriva doamnei consilier. Ne cerem încă o dată scuze pentru situaţia în care a fost pusă şi nu putem tolera astfel de manifestări, indiferent de motivul, starea sau contextul care le declanşează”, a transmis PNL Mogoşoaia, printr-un mesaj postat pe Facebook. 

Filiala liberală a precizat că „astfel de gesturi sabotează involuntar şi umbresc beneficiile proiectelor de dezvoltare” din localitate, menţionând că situaţia va fi analizată în următoarea şedinţă a organizaţiei. 

„Din punctul nostru de vedere, consilierul PNL care a avut această manifestare trebuia să dea dovadă de stăpânire de sine, mai ales pentru că era vorba despre o doamnă, şi să acţioneze, în prealabil, pe căi legale, împotriva hărţuirii familiei sale de către consiliera USR.

Suntem conştienţi că liderii USR naţionali vor încerca să profite politic de acest incident pe care îl regretăm şi pentru care ne cerem scuze. (...) Faptul că USR asociază proiectul Sectorul Zero cu acest incident, (...) demonstrează rea credinţă şi o intenţie vădită şi cinică de manipulare politică. Ne aşteptăm ca liderii USR să amplifice, în continuare, tensiunile locale, să exagereze, să generalizeze şi să pună etichete murdare, pentru a compromite aceste proiecte de care se tem. (...) Politica trebuie să fie dominată de o contrapunere a ideilor, care să ducă la progres şi în niciun caz nu trebuie să se ajungă vreodată la violenţe de limbaj, ameninţări şi alte acţiuni condamnabile”, se mai arată în mesajul transmis de PNL Mogoşoaia. 

Ştirea iniţială

Felicia Ienculescu-Popovici a anunţat că a depus plângere la Poliţie. „Îi cer ministrului de Interne Lucian Bode ca instituţiile pe care le conduce nu doIar să iniţieze o anchetă, ci să-i ofere şi protecţie colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-şi facă dreptate cu pumnul”, afirmă liderul USR, Dacian Cioloş. 

Pe de altă parte, liderul PMP Cristian Diaconescu a transmis că „aşa cum PMP a sancţionat în trecut agresivitatea promovată de unele formaţiuni politice, în egală măsură vom condamna public orice fel de gest violent în exercitarea mandatului politic”.

„Asta s-a întâmplat în seara asta în Mogoşoaia, în sala de consiliu local. Consilierii locali mafioţi de la PNL şi PMP au ameninţat-o şi agresat-o pe colega noastră din USR, Felicia Ienculescu-Popovici, doar pentru că s-a opus unui tun imobiliar pus la cale de primarul PNL”, au arătat reprezentanţii USR.

VIDEO Consilieră USR, agresată de doi consilieri PNL şi PMP

„Seara aceasta colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP). Valentin Ene a ameninţat-o că «şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile»”, au afirmat reprezentanţii USR Mogoşoaia.

Aceştia au precizat că a fost depusă plângere penală la Poliţie şi că aşteaptă ca autorităţile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile.

Potrivit sursei citate, contextul este dat de recentele investigaţii de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Şcoala din Mogoşoaia, în timpul unei şedinţe de comisie din Consiliul Local.

„Nimeni nu ar trebui să treacă prin aşa ceva. Nimeni nu ar trebui să vină la o simplă şedinţă a comisiei de asistenţă socială din CL şi să aibă parte de ameninţări şi agresiune fizică. Am depus plângere la Poliţie şi voi face tot ce e necesar că nimănui şi mai ales niciunei femei să nu-i fie teamă să ocupe o funcţie publică. Nu mi-e frică, nici vouă să nu vă fie frică când căutaţi dreptatea, când vă faceţi datoria. We shall overcome”, a afirmat Felicia Ienculescu-Popovici.

La rândul său, preşedintele USR, Dacian Cioloş, i-a cerut ministrului de Interne ca instituţiile din subordine să îşi facă datoria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite