Numărul doi al Comisiei Europene, către PSD: Când nu aveţi argumente, vă ascundeţi în spatele poporului. Am văzut premierul făcând asta de curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a criticat pe europarlamentarii PSD pentru că, în lipsa argumentelor, se ascund în spatele poporului. „Am văzut prim-ministrul făcând asta de curând“, a spus Timmermans, care face parte din familia socialiştilor europeni, la fel ca PSD. Liderul european a susţinut că majoritatea parlamentară din România a modificat legile Justiţiei în detrimentul statului de drept.

„De fiecare dată când există critici din partea Comisiei, cei care apără ce se întâmplă se ascund în spatele poporului. Spun că noi criticăm naţiunea. Nu, criticăm propuneri de modificări legislative foarte concrete, despre care noi credem că ar fi un pas înapoi în lupta pentru consolidarea Justiţiei. E o slăbiciune să faceţi asta. Înseamnă că nu aveţi alte argumente. Am văzut prim-ministrul făcând asta de curând“, a spus Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. 

„Discuţiile avute cu prim-ministrul sunt constructive, au atitudine pozitivă, reacţionează la ce spunem noi, dar până acum nu am văzut acest lucru manifestat în modificări la propunerile legislative pe care le-am făcut“, a adăugat Timmermans.

Liderul Comisiei Europene a vorbit şi despre intenţia lui Liviu Dragnea de a controla presa independentă.

„Doamnă Monica Macovei, mi-aţi trimis un e-mail privind declaraţiile lui Dragnea despre independenţa mass-media. Dacă ar trebui să reacţionăm la tot ce spun politicenii... Să vedem dacă e o propunere concretă. Dacă va exista o problemă vom reacţiona. Deocamdată nu consider că trebuie să deschidem un dosar despre independenţa presei în România“,a  spus Timmermans. 

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European a discutat luni-seara  situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei, în prezenţa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite