Numărătoarea şi strecurătoarea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tocmai din această cauză şi din multe altele a fugit probabil Vasilica din Palatul Victoria, fără să facă predarea-primirea cuvenite către înlocuitori, la fel şi unii dintre foştii miniştri pesedişti, în special marele specialist de la Finanţe, Orlando Teodorovici, care n-a avut curajul să predea ministerul adversarului Florin Cîţu! În urma lor, potopul! Cei care n-au fugit au rămas până la final din diverse motive.

Bine ca şi această campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale a ajuns la final. A fost la fel ca toate celelalte: plictisitoare, anostă, aceleaşi bla, bla-uri, promisiuni deşarte, mai ales pe partea economică de parcă ar fi fost alegeri pentru guvern, nu pentru preşedinte! Dezbaterile directe au lipsit cu desăvârşire, în ciuda suporterilor şi a unora dintre candidaţi care şi-au provocat adversarii. Cel mai mult s-a ferit să nu cumva să se şifoneze, candidatul Klaus Iohannis, actualul şi zic unii, viitorul preşedinte al ţării.

Nimic nou sub soarele electoral dacă nu ţinem cont de originalitatea candidatei Vasilica Viorica Dăncilă, care a declarat ritos că participă la ”alegerile de anul trecut!!!” Oare, ce or fi înţeles fanii acesteia, pupători de mâini şi pupători de moaşte, din mesajul transmis-că a câştigat deja alegerile sau că renunţă din moment ce acestea se desfăşoară în trecut, după logica doamnei? Dar oare, câţi dintre alegători au înţeles şi ştiu că preşedintele ţării nu dă, nu măreşte şi nu taie salarii, pensii şi nu se ocupă de economie? Că în clipurile electorale, în mesaje, în dezbateri unii care sunt alungaţi de la ciolan strigă sus şi tare, fac zaveră să priceapă tot târtanul cu drept de vot dar fără minte, că noul guvern în frunte cu Klaus şi Orban, vor tăia banii! În consecinţă, să nu-l voteze lumea pe neamţ şi să-i ia la pietre pe noii guvernanţi!

Or şti porta vocile cucuvelei roşii ce or şti, mai ales că la plecarea de la ”măcelărie”, pardon, guvernare, au lăsat prăpăd în urma lor! Au pustiit bugetele şi au otrăvit fântânile, astfel încât oamenii ”Dictatorului” Klaus să nu mai găsească nimic în puşculiţa bugetară, care se pare că a fost găurită ca o strecurătoare prin care s-au scurs controlat firfireii adunaţi cu greu din sudoare muncii cetăţenilor contribuabili. Cel puţin aşa susţin noii guvernanţi, conduşi de  noul premier Ludovic Orban, ”s-au dus în draci banii!” Aceştia au început noua guvernare cu numărătoarea găurilor din strecurătoarea bugetului naţional! În buna tradiţie a predării/preluării puterii la români, între politicieni de diferite culori politice.

Tocmai din această cauză şi din multe altele a fugit probabil Vasilica din Palatul Victoria, fără să facă predarea-primirea cuvenite către înlocuitori, la fel şi unii dintre foştii miniştri pesedişti, în special marele specialist de la Finanţe, Orlando Teodorovici, care n-a avut curajul să predea ministerul adversarului Florin Cîţu! Printre curajoşii rămaşi pe baricadele ministerelor până la final au fost Ana Birchal, de la Justiţie, lăudată de preşedintele României şi considerată trădătoare de PSD şi cormoranul Petre Daea, care nu putea să plece înainte să-şi prezinte marile realizări ale mandatului!

În paralel cu numărătoarea şi încercarea de cârpire a găurilor din bugetul secătuit, noii miniştri au început şi numărătoarea ”pilărăilor”, nepoţilor, fiilor/ficelor, amantelor, neamurilor, oamenilor de casă ai PSD, cârtiţelor, dar şi a unora dintre nemuritorii ”dinozauri” de prin ministere, din alte instituţii importante şi deratizarea acestora de căpuşe, rozători şi băgători de seamă! Unii vizibili şi cunoscuţi ca şi caii breji, beizadele roşii, s-au cerut singuri afară, dându-şi demisia înainte să fie aruncaţi de noua putere executivă. Cel puţin la nivel declarativ şi pentru aparenţe, că până la o decăpuşare reală şi masivă a instituţiilor de stat guvernamentale ar putea trece şi 20 de ani, asta în condiţiile în care alte căpuşe nu le vor lua locul! Dar ştiţi cum se spune în astfel de ocazii-”Pleacă ai noştri, vin ai voştrii!”

Din primele zile, guvernul Orban a constatat nu doar că nu curge lapte şi miere la guvernare, ci au găsit şi mere otrăvite, bombe cu explozie întârziată, lăsate nu doar din incompetenţă de foştii, ci chiar plasate cu intenţia de a-i lovi pe miniştrii liberali, care constată pe pielea lor cât de greu este la putere şi câte au în cârcă! Sigur, în timp, puterea executivă a liberalilor va avea şi alte surprize, când le vor exploda katiuşele lăsate în urmă de ”ciuma roşie”, mărind dezastrul în care au lăsat ţara! Astfel, că numărătoarea liberală va continua şi de la anul, iar dacă nu vor reuşi să astupe găurile, să mişte lucrurile din loc, să facă ceva bine, vor număra şi procentele de imagine în scădere. Un risc asumat!

Deocamdată, noii guvernanţi sunt obligaţi să acţioneze ca nişte pompieri chemaţi de urgenţă să stingă incendiul care a cuprins deja ţara, dar care nu au la îndemână resursele şi mijloacele necesare stingerii focului. În consecinţă, vor încerca din toate puterile, prin orice mijloace să reducă atât cât pot vâlvătaia şi să găsească  soluţii de rezolvare a gravelor probleme cu care se confruntă România, la ora actuală! Iar sezonul rece, ”iarna care nu-i ca vara”, este un prim adversar apolitic, dar care alături de rivalii politici, vor fi nemiloşi atât cu guvernarea liberală, cât şi cu majoritatea românilor cu mijloace materiale modeste.

Iar noul preşedinte, pentru românii care nu ştiu încă, nu va tăia şi nici nu va mări salariile şi pensiile, nu va face decât ceea ce stă în atribuţiile funcţiei, dacă va face şi acele lucruri, în funcţie de cât de bun va fi, în funcţie de ce program va avea, în funcţie de ce echipă îşi va forma şi în funcţie de milioane de factori şi condiţii care vor influenţa modul de conducere a preşedintelui României, indiferent cine va fi acesta!

Iar românii dau semne clare că nu mai vor un preşedinte ”mut”, plimbăreţ, aparent dezinteresat de problemele lor, ci un preşedinte implicat, să facă, nu să tacă!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite