Nu doar Dăncilă se face de râs. Primarii din Capitală au greşit şi a doua oară numele episcopului Iuliu Hossu. „Ignoranţă, indolenţă sau rea voinţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numele Episcopului Iuliu Hossu a fost greşit a doua oară. Foto: Francisc Dobos, Facebook.
Numele Episcopului Iuliu Hossu a fost greşit a doua oară. Foto: Francisc Dobos, Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Francisc Dobos, a semnalat joi, printr-o postare pe Facebook, o nouă gafă a Primăriei Bucureşti legată de Centenar. După ce în urmă cu o săptămână  pe unul dintre bannerele de aniversare a Marii Uniri, numele episcopului Iuliu Hossu era trecut Emil Hossu, Doboş a observat cum, la doar câteva zile distanţă, numele a fost schimbat în Iulian Hossu.

Francisc Dobos, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, a semnalat o nouă gafă a Primăriei Bucureşti. Dacă în urmă cu o săptămână, într-una din imaginile expoziţiei de istorie din pasajul de la Universitate, pe un banner al Primăriei, episcopul Iuliu Hossu era confundat cu actorul Emil Hossu, Dobos a scris joi pe Facebook despre o nouă greşeală, de data aceasta apărută pe bannerul Primăriei Sectorului 2.

„Ignoranţă, indolenţă sau rea voinţă de Centenar. Saptamâna trecută semnalam bannerul de la Universitate unde Episcopul greco-catolic Iuliu Hossu cel care a citit declaraţia Marii Unirii din 1918 era numit EMIL Hossu. Acum mă aflu pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 30. Aici este un alt banner al Primăriei Sectorului 2 care celebrează Centenarul şi in care episcopul Iuliu Hossu este numit IULIAN. Normal că mă întreb dacă este vorba doar de ignoranţă sau ...”, a scris pe reţeaua de socializare Fracisc Dobos.

Prelatul Iuliu Hossu a fost cel care a citit cu patos Declaraţia Unirii, la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, pe 1 decembrie 1918, când era tânăr episcop în Eparhia de Cluj-Gherla. Iuliu Hossu (1885 - 1970) a fost episcop al Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla, deţinut politic, cardinal, senator de drept în Parlamentul României şi membru de onoare al Academiei Române.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite