Ordinul privind criteriile de carantinare, semnat de Andreea Moldovan, poate arunca în aer coaliţia de guvernare. Cîţu nu ştia că va fi publicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

Noul ordin care modifică criteriile de carantinare pentru localităţile din România a fost publicat în Monitorul Oficial fără că premierul Florin Cîţu să fie informat, iar surse Digi24 spun că modul în care a fost formulat de către secretarul de stat Andreea Moldovan, fără consultarea niciunui alt decident politic, are potenţialul de a arunca în aer coaliţia de guvernare.

Andreea Moldovan a confirmat, marţi seară, că nu a discutat cu premierul Florin Cîţu despre ordinul care stabileşte noile criterii pe bază cărora se ia decizia de carantinare a unei localităţi. Surse politice au declarat pentru Digi24 că nu ştia nimeni din guvern despre noul ordin, nici premierul şi nici şeful DSU, Raed Arafat.

Andreea Moldovan a declarat că ordinul a fost discutat în Comitetul Tehnico-Ştiinţific, unde se discută şi ordinele CNSU.

„Comitetul e un fel de grup de experţi care aparţine de CNSU. Nu se decid lucruri, Comitetul doar propune. Nu se pune problema că hotărârile se iau în acest comitet. Cel mult se fac propuneri. Decizia se ia la nivel de CNSU. Trebuia să fie o hotărâre CNSU în spatele acestui ordin. Nici în comitet nu a existat un acord”, a declarat o sursă apropiată de premierul Cîţu pentru Digi24.

Sursele citate de Digi24 spun că decizia la nivelul guvernului a fost de a nu se introduce noi criterii de carantinare, după ultimele decizii privind circulaţia şi programul magazinelor.

Ministerul Sănătăţii a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităţilor. Nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidenţă şi gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI. Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan a fost publicat marţi în Monitorul Oficial. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite