Noua conducere a PSD stabileşte azi când va vota moţiunea de cenzură. Surse: la începutul lunii septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu şi restul liderilor PSD aleşi la Congresul de sâmbătă se reunesc marţi pentru a decide când vor vota moţiunea de cenzură. Surse politice susţin că votul va fi programat în prima săptămână a lunii septembrie. Deocamdată, PSD nu are suficiente voturi pentru a trânti Guvernul Orban. Marcel Ciolacu negociază cu Victor Ponta şi cu Kelemen Hunor.

Premierul Ludovic Orban spune că adoptarea moţiunii de cenzură ar "şubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor imense” cu care se confruntă, el arătând că, din punctul de vedere al puterii executive, dezbaterea moţiunii înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională nu este în acord cu legea fundamentală. "Cred că Guvernul până la urmă va fi hotărât de români în data de 6 decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare", afirmă Orban.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor va anunţa, marţi, la Adevărul Live, începând cu ora 11.00, dacă parlamentarii maghiari vor vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Poate suporta România şi o criză politică suprapusă peste o criză sanitară? Va pica Guvernul Orban? Ar putea intra UDMR într-o viitoare coaliţie de guvernare alături de PNL şi USR-PLUS? Ce relaţia are UDMR cu Klaus Iohannis după episodul privind vânzarea Ardealului?

Toţi, dar absoluţi toţi cei 17 lideri care formează noua echipa de conducere a PSD au fost locotenenţii fostului preşedinte Liviu Dragnea. După ce au ajuns în funcţii înalte, unii s-au revoltat şi au încercat, în zadar, să-l răstorne pe baronul din Teleorman.  Alţii au fost umiliţi de Dragnea, dar apoi au pupat din nou inelul şefului PSD pentru o sinecură. Acum s-au lepădat de Dragnea şi, chipurile, reformează partidul

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite