Nou sondaj Sociopol, după mitingul diasporei. Ce partid ar fi favorit la următoarele alegeri parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

35% din români ar vota la următoarele alegeri parlamentare cu PSD, în vreme ce 19% ar alege PNL şi 13% Mişcarea România Împreună, formaţiunea fondată de fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş, potrivit unui sondaj din luna august realizat de Sociopol. În acelaşi studiu, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu se situează pe locul patru în topul încrederii românilor, urmat de USR cu un procent de 8%.

Potrivit sondajului, persoana care se bucură în luna august de cel mai mare grad de încredere este Raed Arafat (59%), în timp ce pe poziţia a doua s-ar afla Klaus Iohannis cu (33%) şi pe al treilea primarul Capitalei, Gabriela Firea (26%).

 Pe locul al patrulea la nivel de încredere este încă Laura Codruţa Kovesi, în timp ce pe locul cinci se află europarlamentarul Mircea Diaconu. Liviu Dragnea nu află în primii 5, fiind pe locul al 10-lea cu 15%.

Imagine indisponibilă

În ceea ce priveşte intenţia de vot de care se bucură partidele, pe primul loc se află tot PSD (33%), partid urmat de PNL (19%) şi MRÎ, partidul condus de Dacian Cioloş (13%). Formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu ocupă poziţia a patra (10%), fiind urmată de USR (8%), UDMR (4%) şi noul partid al fostului premier Victor Ponta, Pro România (3%).

Imagine indisponibilă

Pentru realizarea acestui studiu au fost chestionate 1.005 persoane, datele fiind culese între 7 şi 20 august 2018, arătând, astfel, un comportament al românilor în schimbare comparativ cu luna anterioară. Persoanele publice din România care se bucurau de cea mai mare încredere în perioada 22-26 iunie erau, în ordine, Raed Arafat, Gabriela Firea şi Klaus Iohannis, după cum arăta ultimul sondaj al Sociopol. 

Citeşte şi:

Sondaj Sociopol. Cine sunt politicienii cu cel mai mare grad de încredere

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite