Nou scandal în USR. Florina Presadă reclamă că a fost cenzurată pe un grup intern: Nu credeam că am să ajung să văd practici de la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florina Presada - FOTO Eduard Enea
Florina Presada - FOTO Eduard Enea

Senatorul USR Florina Presadă l-a acuzat de abuz pe Claudiu Năsui, şeful filialei Bucureşti,  după ce echipa acestuia i-ar fi luat dreptul de a mai posta sau comenta pe un grup intern de comunicare. Anterior, Florina Presadă publicase pe grup un mesaj critic la adresa echipei de moderatori şi a actualei majorităţi din Biroul Municipal, pro-Barna.

„Astă seară, Claudiu Nasui, preşedintele filialei Bucureşti, prin moderatorii grupului de facebook al filialei USR Bucureşti, a girat un abuz. În urma unei postări critice la adresa echipei de moderatori şi a actualei majorităţi din Biroul Municipal, echipă pusă cu mâna de preşedintele Năsui, mi-a fost luat dreptul de a mai posta sau comenta pe grupul filialei. Mi s-a spus că postarea mea e considerată spam”, a explicat Florina Presadă luni seară pe Facebook.

Aceasta a adăugat că în trecut a putut să-şi susţină punctul de vedere atunci când a fost în dezacord cu conducerea, însă „astă seară nu am putut să fac asta”. De aceea, senatorul e de părere că „sunt lucruri care trebuie să înceteze.

„Nu am intrat în politică pentru a fi partizană unei grupări sau alteia din partid. Am intrat în politică pentru că vreau să facem politică altfel, una ghidată de valori şi principii, nu de apartenenţa la o gaşcă. Nu de puţine ori am fost în dezacord cu cei din conducerea filialei sau a USR, dar am putut să îmi susţin mereu punctul de vedere. Astă seară nu am putut să fac asta. Sunt lucruri care trebuie să înceteze. Chiar dacă avem opinii diferite, suntem toţi USR iar angajamentul nostru comun este să vă reprezentăm în spiritul democraţiei. Ori, acest angajament trebuie să funcţioneze şi în interiorul USR pentru a fi autentic”, a mai adăugat Presadă.

„Îmi aduc aminte de şedinţe din Parlament unde PSD tăia microfonul”

Senatorul a dezvăluit şi postarea de pe grupul intern care i-a supărat pe moderatori.

„Nu credeam că am să ajung să văd în USR practici de la PSD.Iniţial am vrut să vă spun că mă bucur foarte mult că în sfârşit ne reluăm activitatea în Biroul Municipal. Avem multe lucruri de discutat şi de stabilit. Alegerile locale bat la uşă, chiar dacă pandemia le-a amânat puţin.

Dar acum văd că doi colegi, Bogdan Stroe şi Manuela Mureşan, şi-au luat mute pe acest grup. Nu înţeleg de ce.

Asta mi-a amintit de şedinţa (informală) la care ne-a convocat Claudiu Năsui înaintea unei şedinţe de BN-uri reunite, şedinţă în care mi-a închis microfonul pentru că îl întrebasem când, cum şi ce a negociat cu Plus Bucureşti.

Dar ce e mai trist e că toate astea îmi aduc aminte de alte şedinţe, din Parlament, unde mi se tăia microfonul. PSD făcea asta pentru că nu le convenea când le spuneam că sunt hoţi.

Eu cred în libertatea de exprimare pentru toţi, nu selectiv. De-a lungul timpului, au fost permise o serie de atacuri, chiar aici, la adresa mea. Am ales să răspund şi nu am cerut nimănui, niciodată, eliminarea vreunei postări.

Eu îmi doresc ca astă seară să putem lămuri multe lucruri, inclusiv deciziile de a schimba echipa de moderatori a acestui grup. Am să solicit suplimentarea ordinii de zi cu acest punct. Cenzura practicată pe acest grup este inacceptabilă.”, a conchis Florina Presadă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite