Norica Nicolai şi Renate Weber, excluse din PNL pentru „erezii ideologice“. Crin Antonescu: Era o bigamie politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii au decis astăzi, în şedinţa conducerii partidului, să le excludă din formaţiune pe europarlamentarele Renate Weber şi Norica Nicolai, pe motiv că acestea nu au aderat, alături de restul colegilor, la grupul PPE, ci au rămas în ALDE, au declarat surse politice citate de Agerpres.

Propunerea de excludere a celor două eurodeputate urmează să fie înaintată Biroului Politic Naţional al partidului, care o va vota la următoarea şedinţă au precizat aceleaşi surse pentru Agerpres.

La scurt timp după anunţarea acestei decizii, fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a comentat decizia liberalilor, la postul B1 TV.

„Nu este nimic surprinzător“, a spus el. „Despărţirea de PNL era consumată de luni de zile de când au aderat la alt grup politic“, deoarece a trecut un an aproape, de când „conducerea partidului a încercat să le convingă pe cele două doamne să se alăture partidului“. „Era un soi de bigamie politică de neacceptat“, a conchis Antonescu.

La rândul său, Renate Weber a comentat situaţia într-o intervenţie la Antena 3 şi a declarat că gestul nu o surprinde. "Nu mă surprinde gestul acesta. Nu e un moment plăcut. Aş fi vrut să am o discuţie cu colegii din partid. Eu le-am trimis un singur mesaj şi atâta tot.”, a spus Weber la Antena 3.

Şi Norica Nicolai a subliniat, la acelaşi post TV, că împărtăşeşte părerea colegei sale, ba mai mult, s-a declarat "în sfârşit, un om liber".

"Era o decizie previzibilă pentru acest nou partid (...) În sfârşit sunt un om liber. Niciodată în cariera mea nu am făcut compromisuri. Am explicat şi în congresul PNL că nu sunt de acord cu această fuziune. Niciodată nu voi spune altceva. Este un gest de onestitate politică. Nu am alte comentarii de făcut pentru această decizie. Sigur, rămân europarlamentar liber, membru şi vicepreşedinte al ALDE”, a afirmat Nicolai la Antena 3, potrivit Mediafax.

Ea a mai spus că nu a participat la nicio reuniune a PNL.

"Nu am participat la nicio reuniune a PNL şi cred că decizia pe care au luat-o astăzi, după ce ne-au somat să trecem la PPE, şi pe mine, şi pe doamna Weber, este o decizie pe care PNL şi-o asumă şi pe care eu o respect”, a adăugat Norica Nicolai.

Anul trecut liberalii au renunţat la ALDE pentru a intra în PPE, în urma cu fuziunii cu vechiul PDL. La acea dată, europarlamentarele Norica Nicolai şi Renate Weber au protestat faţă de această decizie a partidului şi au anunţat că rămân în ALDE, în ciuda hotărârii luate de liderii liberali.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite