Norica Nicolai, ALDE: Nu suntem pregătiţi pentru a accede la moneda euro

Norica Nicolai, ALDE: Nu suntem pregătiţi pentru a accede la moneda euro

Europarlamentara ALDE Norica Nicolai crede că România nu este pregătită pentru a adera la zona euro.

Eurodeputata ALDE Norica Nicolai a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Galaţi, că România nu este în acest moment pregătită pentru aderarea la moneda euro. Aceasta a mai spus că proiectul ar putea deveni fezabil în cinci ani când s-ar putea stabiliza economia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Europarlamentara ALDE Norica Nicolai a vorbit sâmbătă, într-o conferinţă de presă, despre aderarea României la moneda euro şi a precizat că ţara nu este încă pregătită pentru un astfel de proiect.

''Este o dispută şi dacă consulţi mediul academic şi economic, inclusiv Banca Naţională, vei vedea că este o rezervă privind trecerea monedei la euro şi eu sunt de părere că trebuie să ne pregătim, pentru că în momentul de faţă nu suntem pregătiţi pentru a accede la moneda euro şi nu este un proiect atât de facil şi nicidecum de tip politic care să vizeze voinţa statelor membre. Cred că în următorii trei - patru ani, dacă economia continuă să crească şi dacă reuşim să schimbăm un procent de participare a capitalului românesc în economia noastră, pentru că, în prezent, 52% din creşterea economică şi din PIB îl asigură multinaţionalele. Or ştim că vorbim de un capital fluid care se duce după pieţe, după facilităţi şi dacă nu reuşesc să stabilizez economia naţională există riscul, într-un context global destul de dificil, să avem probleme. Atunci cred că în cinci ani putem să stabilizăm economia şi să ne integrăm corect într-un proiect de trecere la moneda euro'', a explicat aceasta, potrivit Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările