Norica Nicolai (ALDE): Sunt convinsă că Dragnea nu va fi prim-ministru, nu e genul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, duminică, la Braşov, că este "convinsă" că liderul PSD Liviu Dragnea nu va fi prim-ministru, pentru că "nu e genul", şi apreciază că după alegeri s-ar putea să existe "o surpriză" cu privire la numele viitorului premier, ALDE fiind dispus să accepte o soluţie din afara partidului.

"Eu sunt convinsă că domnul Dragnea nu va accesa această funcţie, pentru că nu e genul. Domnul Tăriceanu poate fi un prim-ministru bun în condiţiile în care ALDE ar câştiga alegerile", a spus europarlamentarul.

Norica Nicolai a adăugat că s-ar putea să avem "o surpriză", cu nume "pe care nu le bănuiam", ALDE fiind dispus şi să accepte variante din afara propriului partid. "Putem discuta chiar şi de o formula de prim-ministru din afara partidului", a spus ea.

ALDE l-a validat recent pe Călin Popescu Tăriceanu drept premierul propus de formaţiune în negocierile pentru această funcţie.

Sâmbătă, liderul ALDE a afirmat că formaţiunea pe care o conduce şi PSD vor propune un singur premier după alegeri, menţionând că Liviu Dragnea ar putea fi nominalizat pentru această funcţie pentru că, deşi legea ”aduce restrângeri" pentru persoanele condamnate penal, Constituţia nu prevede "interdicţii suplimentare”.

”În mod cert, după alegeri, nu ştiu dacă în noaptea alegerilor sau a doua zi, dar sigur că odată partidul nostru, validat de electorat, având un candidat la funcţia de prim-ministru, va merge la negocieri cu PSD, având în vedere că nu putem să mergem mai departe să propunem Cotroceniului decât un singur candidat la funcţia de prim-ministru”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul unei acţiuni electorale, în Parcul Tineretului.

Copreşedintele ALDE  a adăugat  că, din punct de vedere constituţional, liderul PSD Liviu Dragnea poate fi desemnat să formeze noul Executiv.

”Nu sunt jurist de profesie, chit că am o perspectivă politică clară asupra acestei situaţii pe care o ştim cu toţii. Există perspectiva constituţională, care e foarte clară: nu există interdicţii suplimentare pentru cineva care poate să fie viitor prim-ministru. Există legea în vigoare, care aduce restrângeri, dar lucrurile acestea, la momentul oportun, o să le discutăm şi o să vedem care este soluţia pe care o vedem”, a adăugat Tăriceanu, întrebat de un jurnalist dacă au în vedere modificarea legii privind funcţionarea Guvernului, pentru ca Liviu Dragnea, condamnat penal, să poată fi membru al Executivului.

PSD a evitat să avanseze un nume pentru funcţia de prim-ministru, afirmând că acest lucru se va decide după alegeri. Legal, Liviu Dragnea nu ar putea ocupa această funcţie, pentru că legea de organizare şi funcţionare a Guvernului nu permite ca o persoană condamnată penal să ocupe un post în Cabinet.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite