Noile propuneri ale PSD pentru Transporturi şi Dezvoltare, discutate în şedinţa de CEx de marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Conducerea PSD urmează să se întâlnească marţi într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CEx), în cadrul căreia social-democraţii vor stabili noi propuneri la Transporturi şi Dezvoltare. Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici au renunţat anterior la nominalizări după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a refuzat pe ambii în repetate rânduri.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Administraţia Prezidenţială două scrisori de retragere a candidaturii la funcţia de ministru al Dezvoltării şi de ministru al Transporturilor, transmite Digi24. Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici au fost refuzaţi în mode repetat de către preşedintele Klaus Iohannis, deşi PSD a retrimis de fiecare dată aceleaşi nume.

CEx-ul PSD va avea loc mâine, de la ora 17.00, iar principala temă de discuţie a social-democraţilor va fi nominalizarea a două noi propuneri pentru Transporturi şi Dezvoltare, pe care Viorica Dăncilă le va înainta apoi preşedintelui Klaus Iohannis.

Într-o scrisoare trimisă premierului Viorica Dăncilă, preşedintele a explicat pe 7 februarie motivele pentru care a refuzat să o numească pe Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de ministru al Dezvoltării. Printre altele, acesta a explicat că fostul ministru al Muncii nu are pregătirea de specialitate necesară, a făcut declaraţii controversate, a realizat atacuri la persoană şi a făcut presiuni asupra justiţiei.

Marţea trecută, Lia Olguţa Vasilescu anunţa că în urma unei discuţii cu Liviu Dragnea, a hotărât să-şi retragă candidatura pentru funcţia de vicepremer şi ministru al Dezvoltării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite