Noian de necazuri pentru PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Necazurile se ţin lanţ de PSD. Europarlamentarele în care partidul a obţinut un scor ruşinos, incomparabil cu cel aproape incredibil de la alegerile din decembrie 2016, nu au fost decât episodul prin care s-a deschis cutia Pandorei.

Căci de atunci nimic nu mai e la fel în rândul pretinşilor social-democraţi români. PSD este când eroul unei epopei „eroi-comico-satirice“, când al unei tragi-comedii în lege. Şi una, şi alta de cel mai perfect prost-gust posibil.

Îndată după 26 mai a urmat condamnarea şi încarcerarea liderului partidului, infractorul de rang înalt Liviu Nicolae Dragnea. O pată cumplită pe obrazul întregului partid, dar şi pe carnetul şi CV-ul fiecărui membru. Trista realitate e că toţi pesediştii au consimţit prin tăcerea lor vinovată ca un infractor binecunoscut ca atare să îşi facă în voie mendrele, să violeze Constituţia, să vrea să schimbe în folos propriu legile justiţiei, să numească în funcţii de decizie de maximă importanţă agramaţi, analfabeţi, lumpeniproletari pe stil nou, plagiatori, cumpărători de diplome, atestate şi titluri universitare de la tot felul de fabrici de diplome a căror înfiinţare şi funcţionare este legată, în cea mai bună parte, tot de PSD, să plănuiască scoaterea României din Europa.

Degeaba s-au dezis de la finele lunii mai încoace noii conducători ai partidului de Liviu Nicolae Dragnea crezând că românii au uitat că tot ei s-au aflat în prima linie a susţinătorilor lui Dragnea. Doar nişte pseudo-analişti politici au putut să o compare pe Viorica Vasilica Dăncilă cu Nikita Hrusciov. Doamna Dăncilă este, fără nici urmă de îndoială, copia, replica feminină a astăzi puşcăriaşului Dragnea. Atât şi nimic mai mult. Indiciu clar că PSD e nereformabil.

A urmat ca un trăsnet tragedia de la Caracal. Care poartă în toate secvenţele sale pecetea incompetenţei PSD, a haosului încurajat de conducerea social-democrată în toate compartimentele Ministerul de Interne. Condus până nu demult de omul lui Liviu Nicolae Dragnea, o insă până mai deunăzi prietena nedespărţită a doamnei Dăncilă. Doamna Carmen Dan.

Tragedia de la Caracal este atât de gravă, atât de greu de decontat de PSD, imposibil de dus în spate şi trecut cu vederea încât până şi unul dintre cei mai aprigi susţinători ai şanselor de succes măcar la accederea în turul al doilea al prezidenţialelor ale doamnei Dăncilă, Ion Cristoiu, a admis miercuri seară la Realitatea tv că PSD este la pământ. Că nimeni şi nimic nu îl mai poate salva de la dezastru. Afirmaţia reiterată ieri seara la TVR. Tragedia de la Caracal a fost resimţită de întreaga naţiune, adică şi de oamenii simpli, de susţinătorii tradiţionali ai PSD şi e greu de presupus că ea ar putea fi uitată până pe 10 noiembrie când este programată desfăşurarea primului tur al prezidenţialelor.

Tragedia de la Caracal justifică deplin - dacă mai era nevoie de argumente suplimentare - protestele şi mitingul din ziua de 10 august. Miting în care PSD vede o primejdie de moarte. Iar dacă cineva va ordona Jandarmeriei să recurgă la violenţe împotriva populaţiei, 10 august pentru PSD exact ce a fost pentru Ceauşescu mitingul din 22 decembrie 1989.

În fine, ieri a produs şi râsete, şi stupoare, şi revoltă neobrăzarea lui Dragnea Nicolae Liviu care încă se mai consideră liderul partidului. Care pare-se că se crede un fel de Gheorghe Gheorghiu-Dej care a pretins că ar fi condus de după gratii PCdR şi tot de la închisoare a pregătit şi zisa insurecţia naţională antifascistă de la 23 august 1944. Numită mai apoi în chip şi fel, aşa după cum au cerut-o interesele partidului şi ale liderilor acestuia.

Dragnea îşi caută dreptatea în justiţie, acţiunea lui a fost ieri admisă de instanţă, iar sentinţa ar urma să fie pronunţată azi. Unii dintre pesedişti, în frunte cu dl. Florin Iordache, care a întors şi el armele, i-au dat cu flit d-lui Dragnea în vreme ce dl. Buzatu a spus că nu ar fi deloc exclusă ipoteza unui alt congres.

Ce poate fi mai simptomatic pentru haosul din PSD? Pentru faptul că PSD va avea foarte curând nevoie de serviciile unei firme de genul La capătul drumului? Nu toate epopeile eroi-comico-satirice se termină la fel de optimist ca Ţiganiada.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite