Noi cu cine votăm? Stelică Iacob Strugaru, candidatul ARD acuzat de conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelică Iacob Strugaru va candida pentru un nou mandat de deputat FOTO stiri.bihor.ro
Stelică Iacob Strugaru va candida pentru un nou mandat de deputat FOTO stiri.bihor.ro

Stelică Iacob Strugaru va candida sprijinit de Alianţa România Dreaptă la alegerile parlamentare din decembrie pentru un fotoliul de deputat în colegiul botoşănean Dărăbani.

Strugaru a câştigat, la alegerile din 1996, un fotoliu de consilier local al oraşului Dărăbani. De atunci, din patru în patru ani a fost ales pe aceeaşi funcţia, până în 2008, când a candidat pentru un fotoliu de deputat.

În 1978 a terminat liceul Electrocontact din Botoşani, iar în 2006 devine absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Bacău.

Strugaru este acuzat de conflict de interese

În septembrie 2011, Strugaru a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese, întrucât şi-a angajat fiul în cadrul biroului parlamentar.

„Nu-i niciun conflict de ineterese. Dosarul ăsta e de  un an şi jumătate la ANI şi acuma m-au găsit pe mine că mi-am angajat feciorul. Ei căutau probabil altceva şi s-au legat de asta. Fiul meu m-a ajutat în campania electorală şi ştie tot colegiul şi toate problemele oamenilor şi de asta l-am angajat consilier. O să stabilească Curtea dacă e moral sau nu şi dacă sunt vinovat să mă împuşte“, a explicat, la momentul respectiv, deputatul Stelică Iacob Strugaru.

Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

În cei patru ani de mandat parlamentar, Stelică Iacob Strugaru a luat cuvântul de 76 de ori în timpul şedinţelor de plen şi a semnat 17 propuneri legislative. Cu o participare de 67.2% la votul din plen, Stelică Iacob Strugaru ocupă locul 206 în clasamentul general de prezenţă al Camerei Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite