Noi cu cine votăm? Neculai Rebenciuc vrea să fie din nou deputat de Flămânzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neculai Rebenciuc este sprijinit de USL în lupta electorală din iarnă pentru un loc în Camera Deputaţilor. Acesta candidează în colegiul uninominal numărul 1 (Flămânzi) din judeţul Botoşani.

Rebenciuc a fost preşedinte al organizaţiei PNL Flămânzi şi membru al biroului politic judeţean PNL. Înainte de a deveni deputat, Rebenciuc a câştigat două mandate de consilier în cadrul Consiliului local Flămânzi (judeţul
Botoşani).

A demisionat din PNL, partidul pe listele căruia a câştigat fotoliul de parlamentar, în octombrie 2009, iar în luna martie a anului 2010 s-a alăturat PDL, devenind membru al grupului parlamentar al democrat-liberalilor. În timpul mandatului de deputat, Nicolae Rebenciuc a luat cuvântul de 15 ori în timpul şedinţelor de plen şi a semnat 16 iniţiative legislative. Cu o participare de 71.7% la votul din şedinţele de plen, Neculai Rebenciuc ocupă locul 184 în clasamentul general de prezenţă al Camerei Deputaţilor.

Rebenciuc este unul dintre politicienii al căror nume s-a aflat pe lista „avansărilor în grad” făcute de fostul

ministru al Apărării, Gabriel Oprea, la
final de mandat. La momentul respectiv, Rebenciuc a susţinut că avansarea de la gradul de soldat la cel de locotenent colonel a survenit ca urmare a absolvirii unui curs de apărare naţională.

„Am fost trei luni la Colegiul Naţional de Apărare, pentru că am făcut parte din Comisia de siguranţă naţională din Camera Deputaţilor. Nu a fost nimic secret. Am fost chemaţi la Ministerul Apărării şi am fost avansaţi în grad”, a declarat, la momentul respectiv, Neculai Rebenciuc.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite