Noi cu cine votăm? Corneliu Olar vrea un scaun de deputat din partea ARD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Olar este candidatul ARD pentru colegiul de deputaţi numărul 5 din Alba FOTO Adevarul
Corneliu Olar este candidatul ARD pentru colegiul de deputaţi numărul 5 din Alba FOTO Adevarul

Corneliu Olar va fi candidatul ARD la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor în colegiul uninominal numărul cinci (Apuseni - Teiuş) din judeţul Alba.


Olar a fost, în perioada 1989 – 1991, preşedintele cooperaţiei Horea, din judeţul Alba. La alegerile locale din 1992 a câştigat un mandat de consilier local al comunei Horea (candidând independent), pentru ca alegerile din 1996 să îi aducă fotoliul de primar al localităţii, pe care l-a ocupat timp de 12 ani (până în anul 2008), când a candidat pentru un mandat de deputat pe listele PDL (partid la care a aderat din 2003), devenind astfel deputat de Alba, în colegiul uninominal numărul 5 (Apuseni – Teiuş).

Olar a intrat în Partidul Democrat Liberal în 2003, fiind, până în prezent vicepreşedinte al filialei portocalii din Alba.

Fostul primar al comunei Horea, Corneliu Olar, se află în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru că ar fi semnat două procese verbale de punere în posesie pentru două suprafeţe de teren aflate pe teritoriul comunei Arieşeni.

Ancheta DNA, începută în 2009, are în vizor modul în care mai multe hectare de teren aflate la baza pârtiei din staţiunea montană Arieşeni au fost retrocedate către două persoane de către autorităţile din comuna Horea (unde primar era, la vremea aceea, Olar).

Subprefect de Alba era, la momentul demarării anchetei, Ladanyi Arpad, care a confirmat că DNA a solicitat Comisiei Judeţene de Fond Funciar, copii după titluri de proprietate emise de către autorităţile din Horea pentru o suprafaţă de peste şapte hectare aflate în Arieşeni.

Potrivit reglementărilor în vigoare, Comisia Locală de Fond Funciar Horea nu avea competenţa să emită titluri de proprietate pentru terenuri aflate în altă comună. Ancheta DNA este încă în desfăşurare.

În timpul mandatului său de parlamentar, Corneliu Olar a luat cuvântul de patruzeci de ori în plen, a  semnat 81 de iniţiative legislative şi două moţiuni. Cu o prezenţă de 73.5% la şedinţele de plen, Olar ocupă locul 164 în clasamentul general de prezenţă al Camerei Deputaţilor.  
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite