Noi tensiuni în PNL. Predoiu i-a cerut lui Buşoi să renunţe la funcţia de secretar general: „Jucătorul trebuie să rămână jucător, nu şi arbitru“. Reacţia lui Buşoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu - FOTO Eduard Enea
Cătălin Predoiu - FOTO Eduard Enea

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL şi candidat pentru şefia partidului, l-a invitat Cristian Buşoi să renunţe la funcţia de secretar general interimar pe care o deţine în PNL, de vreme ce acesta din urmă şi-a depus, de asemenea, candidatura pentru preşedinţie. Predoiu a precizat că „jucătorul trebuie să rămână jucător, nu şi arbitru”, secretarul general spunându-i că „va reflecta“ asupra propunerii.

„Unul dintre candidatii anuntaţi (n.r.pentru alegerile privind şefia PNL) este şi în pozitia de a coordona organizarea Congresului. De aceea l-am invitat (aceasta e nuanţa corectă), pe amicul meu, Cristi Buşoi, să renunţe la funcţia de secretar general interimar. Jucătorul trebuie să rămână jucător, nu şi arbitru”, a declarat Cătălin Predoiu într-un mesaj pe Facebook.

În replică, potrivit unor surse citate de Mediafax, Cristian Buşoi a afirmat că va reflecta la propunerea venită din partea lui Predoiu, cu toate că de organizarea  alegerilor se ocupă Comisia de organizare, nu secretarul general.

În ciuda invitaţiei de a renunţa de funcţia din partid, Cătălin Predoiu l-a felicitat pe Buşoi pentru decizia de a participa la alegeri, „dincolo de relaţia de amiciţie” dintrei cei doi. Mai mult, liberalul speră la o competiţie cinstită, indiferent de cine va câştiga.

„M-am bucurat să aud de la dânsul că va reflecta la această invitaţie. Indiferent cine va fi să câştige competiţia, trebuie să o câştige cinstit”, a completat Cătălin Predoiu.

Pentru şefia PNL au intrat în cursă liberalii Ludovic Orban, Cătălin Predoiu şi Cristian Buşoi. De asemenea, este aşteptat să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al liberalilor şi primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, potrivit unor surse politice. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite