Noi tensiuni în interiorul USR. O firmă administrată de un membru de partid ar fi primit 8.000 de euro pentru servicii de promovare la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii membri USR spun că nemulţumirile lui Cristian Ghinea ar fi pe fondul că acesta încearcă să obţină şefia filialei partidului din Sectorul 3- FOTO Eduard Ene
Unii membri USR spun că nemulţumirile lui Cristian Ghinea ar fi pe fondul că acesta încearcă să obţină şefia filialei partidului din Sectorul 3- FOTO Eduard Ene

Mai mulţi membri USR, printre care şi Cristian Ghinea, sunt nemulţumiţi de faptul că o agenţie media administrată de Sorin Pavel, membru al aceleiaşi formaţiuni, ar fi primit 8.000 de euro pentru servicii de promovare în cadrul campaniei pentru alegerile europarlamentare. Între timp, cealaltă tabără spune despre contestatari că ar purta o luptă pentru funcţii.

Teodora Stoian, membru USR le-a răspuns într-o postare pe un grup intern al partidului colegilor nemulţumiţi care se plâng că ar fi o problemă de etică faptul că un membru al formaţiunii este angajat la firma care a prestat servicii pentru USR, în baza unui contract.

Potrivit informaţiilor obţinute de Mediafax, la postarea respectivă au comentat şi Ferenc Istvan Kabai de la USR Sălaj şi Daniela Tarnovschi, membru al USR Sector 3, care susţin că Cristian Ghinea a venit cu astfel de acuzaţii pentru că este interesat să candideze la şefia filialei partidului din Sectorul 3, care are alegeri duminică, 23 iunie.

„Deci, tot tăvălugul ăsta a fost pornit doar pentru că Ghinea vrea puterea la S3, Mălureanu (Liviu Mălureanu, consilier local Sector 3 – n.r.), angajatul partidului candidează şi el, exact el spunea nu e nicio problemă dacă atribui contracte firmelor unde membrii sunt administratori. Nu reuşiţi să luptaţi corect? Vă doare că în opoziţie sunt oameni competnţi? Vă jucaţi cu emoţia membrilor pentru a ajung la putere? Sper că la şedinţa BN se vor clarifica unele lucruri”, scrie Ferenc Istvan Kabai, membru al USR Sălaj, citat de Mediafax.

Teodora Stoian, candidatul pe locul 28 al Alianţei USR-PLUS la europarlamentare, a precizat pe grupul intern USR că ea este cea care a coordonat campania pentru europarlamentare la nivelul sectorului 3 şi că, pentru a exista transparenţă, i-a rugat pe colegii de la sectorul 3 să se implice în campanie. Aceasta a adăugat că va veni cu noi lămuriri dacă e cazul şi critică că „avem o problemă de logică. Pe de o parte vrem să atragem profesionişti care să lucreze cu noi în partid, pe de altă parte spui că avem o problemă de etică dacă lucrăm cu ei.

Firma lui Sorin Pavel este o societate în care lucrează oameni, care nu sunt membri şi care trebuie să fie remuneraţi pentru munca lor, aici nu a lucrat doar Sorin Pavel, a lucrat o echipă de 7 oameni. (...) A arunca acum cu noroi în nişte profesionişti care au lucrat alături de noi în campanie şi care au singura vină de a fi şi membri USR este o prostie, asta consider eu, atâta timp cât TOATE deciziil au fost luate în mod transparent cu consultarea echipei de campanie locală şi nu pe sub mână”, adaugă Teodora Stoian.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite