Noi tensiuni în coaliţia de guvernare. Ce spune Orban despre delegarea atribuţiilor unor miniştri: O chestiune de responsabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Facebook / PNL
Ludovic Orban FOTO Facebook / PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, întrebat despre practica delegării atribuţiilor de către miniştrii din Guvern, că „este o procedură folosită”, însă un ministru nu trebuie să îşi delege toate atribuţiile. „Este o chestiune de responsabilitate”, spune fostul premier

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a fost întrebat miercuri, ce părere are despre faptul că ami mulţi miniştri din Guvernul Cîţu au decis să-şi pasese responsabilităţile către secretari de stat. Printre ei se regăsesc Claudiu Năsui, Stelian Ion sau Vlad Voiculescu, dar şi miniştri din UDMR sau PNL, precum ministrul Economiei.

„Delegarea de atribuţii către secretari de stat este o procedură legală. O procedură care a fost folosită. Ministrul deleagă competenţe către secretarii de stat şi poate să delege inclusiv dreptul de semnătură, însă întodeauna ministrul trebuie să îşi păstreze o parte importantă”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL susţine că şi el şi-a delegat unele atribuţii când era ministru, însă a păstrat o parte importantă dintre acestea.

„Şi eu am fost minstru, mi-am delegat atribuţii, dar mi-am păstrat partea de acte normative, partea de tratate şi acorduri internaţionale şi alte domenii pe care le-am considerat importante. Sigur sunt unii care pot să îşi delege şi toate atribuţiile. Sunt şi primari care deleagă atribuţii integral şi nu mai ajung să semneze. Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze şi aici e o chestiune de responsabilitate. Chiar dacă nu semnează el nu e derobat de răspundere”, a mai declarat preşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite