Noi răfuieli în PNL. Ce lider a denunţat intoxicări de presă din partea colegilor săi şi în ce organizaţii au fost alegeri cu scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu candidează pentru şefia PNL. FOTO David Muntean
Cătălin Predoiu candidează pentru şefia PNL. FOTO David Muntean

Fostul secretar general al PNL Ilie Bolojan va anunţa miercuri dacă intră în cursa pentru şefia partidului, anunţ făcut liderilor liberali la presiunea organizaţiilor din Ardeal. De asemenea, Cătălin Predoiu, care şi-a anunţat deja candidatura la şefia partidului, ar fi lăsat de înţeles la reuniune că s-ar putea retrage, potrivit unor surse politice. Ulterior, Predoiu a negat acest lucru şi a denunţat intoxicările „prietenilor“ săi.

Întâlnirea organizaţiilor liberale din Transilvania, desfăşurată la Cluj, a avut drept scop stabilirea unui candidat puternic pentru Congresul din iunie. Persoana vizată, potrivit unor surse politice, a fost Ilie Bolojan, pe care liberalii l-au tot presat să accepte intrarea în cursă, în condiţiile în care acesta ar reuşi să strângă în jurul său numeroase organizaţii puternice.

Surse participante la întâlnirea de la Cluj au declarat pentru „Adevărul“ că Ilie Bolojan le-a promis colegilor că va da răspunsul final privind candidatura miercuri, după alegerile din organizaţia PNL Bihor. „Până acum el refuza când se purta discuţia asta. Acum, nu prea mai are ce să facă. Organizaţiile puternice i-au spus că îl susţin. Şi Predoiu a lăsat de înţeles că în cazul candidaturii lui Bolojan se va retrage şi îl va susţine“, au declarat surse politice pentru „Adevărul”.  Apariţia în presă a acestor informaţii l-au deranjat pe Cătălin Predoiu care a reacţionat prin două mesaje pe Faceboook în care a declarat că nu se retrage din funcţie.

„Mesaj către suporterii şi prietenii mei: ignoraţi, vă rog, intoxicările «prieteneşti»! Cu cât mai mult vorbesc ei mincinos despre presupusa mea retragere din cursă, cu atât mai fermă e hotărârea mea să candidez “, a afirmat Predoiu, care a subliniat că niciodată nu va merge pe jocuri de culise.  De altfel, într-un discurs ţinut la alegerile pentru PNL Cluj, Predoiu a trecut la un atac direct şi la adresa „Cooperativei“, cel luat la ţintă fiind Teodor Atanasiu, unul dintre liberalii care pregătesc candidatura lui Cristian Buşoi. „Elogiile la adresa dumneavoastră şi în special la adresa lui Emil Boc (primar al municipiului Cluj Napoca – n.r.) vin acum şi de la unii care ne spuneau că nu mai e cazul să candideze“,  a declarat Predoiu. În 2015, Atanasiu declara că Boc nu ar mai trebui să candideze la locale, un mesaj asemănător fiind atunci dat şi de Ludovic Orban, un alt contracandidat al lui Predoiu pentru şefia PNL.

Scandal în Moldova

Liberalii au avut alegeri cu scandal în două organizaţii, cea a municipiului Iaşi, respectiv a judeţului Vaslui. Membrii filialei municipale Iaşi a PNL s-au reunit, vineri seară, pentru a-şi alege preşedintele, însă după cinci ore de tensiuni şi controverse s-a decis organizarea unui al doilea tur, în altă zi, între primii doi clasaţi, după ce iniţial deputatul Marius Bodea fusese anunţat câştigător. Bodea a încercat să forţeze victoria, cu toate că nu obţinuse jumătate plus unu din totalitatea voturilor, acesta dorind să nu fie luate în calcul voturile nule, adică tocmai acelea care declanşau automat organizarea unui al doilea tur între el şi Dorin Dobrincu.

Pe de altă parte, la Vaslui, deputatul Daniel Olteanu, singurul contracandidat al liderului interimar Nelu Tătaru, a părăsit sala, alături de alte câteva zeci de liberali, după ce i-a acuzat pe organizatori de încălcarea statutului pentru a-l favoriza pe preşedintele interimar. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite