Noi acuzaţii în USR la adresa lui Barna. „Festivalul democraţiei, o mascaradă. Celor mai mulţi participanţi li s-a furat startul şi dreptul la o egalitate reală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihnea MIhai, unul dintre membrii USR Diaspora, a demisionat din partid, acuzând că întrecerea internă pentru stabilirea listei la europarlamentare nu a fost corectă. „Să numeşti o asemenea «competiţie» «festival al democraţiei», cu «şanse egale», trebuie ori să nu ai proprietatea termenilor, ori să fii un personaj extrem de cinic“, a scris Mihnea Mihai pe Facebook, cu trimitere la liderul USR Dan Barna.

„Ce şansă poate sa aibă în condiţiile astea un diasporean aflat la mii de km de ţară, dispus să se implice în politică pentru România, sau un tânăr bine şcolit, dar necunoscut? Câţi dintre cei 77 de candidaţi au avut capacitatea şi mijloacele de a-şi face campanie din filială în filială prin toată ţara? Câţi au avut acces la baza de data a membrilor pentru a-i contacta direct pe alegători?“, întreabă, pe Facebook, Mihnea Mihai, fost membru USR stabilit în Zurich. 

„În circumstanţele date, să numeşti o asemenea «competiţie» «festival al democraţiei», cu «şanse egale», trebuie ori să nu ai proprietatea termenilor, ori să fii un personaj extrem de cinic. «Festivalul democraţiei», din păcate s-a dovedit a fi o competiţie imorală, la care lideri consacraţi în partid, cu mandate, n-ar fi trebuit sa participe. Insistenţa lor de a candida împotriva unor oameni noi, competenţi şi entuziaşti, dar fără vizibilitate şi fără acces la resurse publice a dus la o mascaradă, în care celor mai multi participanţi li s-a furat startul şi dreptul la o egalitate reală. Iar acest lucru creează un precedent periculos pentru acest partid ce se doreşte aducător de schimbare“, continuă Mihnea Mihai. 

„Nu ar fi fost mai onest ca listele electorale să se facă în cerc restrâns ca la mult hulitele partide de pe scena politică româneasca? Rezultatele ar fi fi fost cam aceleaşi, dar măcar nu am fi fost supuşi unui asemenea festival cinic“, conchide fostul membru USR. 

Negocierile dintre USR şi RO+ privind o candidatură comună la alegerile europarlamentare din mai sunt într-o fază extrem de avansată, susţin surse politice pentru Adevărul. Mai rămâne doar ca partidul lui Dacian Cioloş să fie înregistrat la tribunal, după ce în ultimul an a fost blocat în urma unor contestaţii aberante. Potrivit surselor citate, Dacian Cioloş va fi cap de listă, urmând ca USR să aibă un loc eligibil în plus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite