Nişte votanţi de dreapta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva cifre despre alegeri, de la periferiile Bucureştiului, din sectorul 5, secţiile de vot de la Şcoala Gimnazială nr.134, din zona Zeţari, străzile Frânarului, Iacob Andrei, Eternităţii, Zebrei, Zimbrului, Tigrului şamd.

Alegători în liste - 17.725

Voturi pe liste speciale - 245

Voturi valabil exprimate - 6.570 (36,5%), deci mică, asta apropo de mitul că în fiefurile PSD votează şi morţii. Ei bine, iată că n-au prea votat nici cei vii, dar asta nu-i va opri să comenteze pe toţi neinformaţii sau cum li s-ar spune în Zeţari si în Poiana lui Iocan, pe toţi proştii.

În zonă, materialele de campanie sunt foarte puţine. Pe străzi, Iohannis de exemplu n-are bannere sau afişe, se poate spune că nu e prezent sau suficient de prezent. Şi totusi, în aceste condiţii...

Klaus Iohannis (18,37%) + Elena Udrea (7,82%) + Monica Macovei (5,38%) = 31,57 % voturi pentru dreapta

„ProUE, proNATO, proDNA, anti-Rusia, anti-corupţie, care nu iau şi nu dau mită electorală sau de alt fel, lucrători la multinaţionale, singurii morali, cei mai educaţi, contribuabili care ţin în spate societatea asta de asistaţi, #vreau_o_ţară_ca_afară, cu toţi dinţii în gură”. Omul din Zeţari.

Asta poate mai calmează puţin furia dreptei urbane de pe Facebook împotriva sărăciei şi a oamenilor obişnuiţi, de condiţie modestă. Nu ştiu câţi dintre cei care citesc acest text cunosc şi zona, însă puteţi s-o vizitaţi pe street view – aceia dintre voi care sunt „educaţi şi de dreapta” n-o să calce prea des pe acolo – o să gasiţi o parte săracă de Bucureşti, cu mai mulţi şomeri decât hipsteri, oameni care de 25 de ani pierd indiferent cine câştigă alegerile prezidenţiale.

Poate aşa se explică şi că...

Vadim Tudor (8,10%) + Dan Diaconescu (7,67%) = 15,77% extremism şi populism

sau mai corect spus

Vadim Tudor (8,10%) + Dan Diaconescu (7,67%) + Monica Macovei (5,38%) = 21,05% votanţi anti-sistem

Oricum, de remarcat că secta Macovistă este reprezentată peste media naţională şi la Zeţari, periferia Ferentariului şi dincolo de marginea offline a lumii civilizate, asa cum ar defini-o Papahagi şi ai lui.

Poate la prezidenţialele viitoare, Sebastian Lăzăroiu îi va face Albei-ca-Zăpada Monica şi nişte clipuri de unde-ntoarce tramvaiul. Tot alb-negru, dar nu alb contra negru. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite