Nicuşor Dan: Varianta susţinerii lui Dacian Cioloş în funcţia de premier este mai mult decât probabilă, dar fără a face alianţă cu PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele USR Nicşor Dan FOTO David Muntean
Preşedintele USR Nicşor Dan FOTO David Muntean

Preşedintele USR Nicuşor Dan a declarat, pentru „Adevărul“, că este mai mult decât probabil ca USR să-l susţină pe Dacian Cioloş în funcţia de premier şi după alegerile parlamentare, dar fără a forma o alianţă guvernamentală cu PNL sau cu un alt partid politic.

„Este în spiritul a ceea ce a făcut de la începutul mandatului Dacian Cioloş şi în spiritual a ceeea ce vrea USR. Varianta susţinerii lui Dacian Cioloş în funcţia de premier este mai mult decât probabilă, dar fără a face alianţă cu PNL, care doreşte, de asemenea, să-l susţină. Vrem să fim parte dintr-o majoritate care susţine un premier, dar nu vrem poziţii în Guvern, vom lăsa premierului libertatea de a-şi alege echipa. Dacă premierul va considera însă că un om de la noi este însă potrivit pentru o funcţie, noi nu îl vom opri. Premierul are susţinerea unei părţi impotante a populaţiei care a văzut în el speranţa unei schimbări în România“, a spus preşedintele Uniunea Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, pentru „Adevărul“. 

Dacian Cioloş s-a decis să intre în bătălia electorală într-o manieră care respectă şi promisiunea făcută înainte de a fi numit prim-ministru, dar dă curs şi speranţelor care s-au investit în el în ultimul an. Premierul a găsit calea de mijloc. Cioloş a lansat o platformă de guvernare la care îi invită să adere pe toţi cei care îi împărtăşesc viziunea despre modul în care ar trebui administrată ţara. Platforma, accesibilă la adresa de internet ro100.ro, îşi centrează mesajul pe aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 şi este formată din patru părţi: un mesaj explicativ în care premierul îşi justifică alegerea, cele 10 principii ale unei bune guvernări, ce trebuie făcut în primele 100 de zile ale viitoarei guvernări şi, în sfârşit, un portofoliu de proiecte naţionale ce ar trebui realizate în termen mediu şi lung. Vă prezentăm integral Platforma lui Dacian Cioloş. 

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că platforma lansată de premierul Dacian Cioloş cuprinde un set de principii cu care liberalii sunt de acord şi a precizat că PNL îşi va aduce de acum înainte contribuţia la această platformă.„Premierul Ciolos a asumat o platformă reformistă. Este firesc că PNL să adere la o viziune compatibilă cu principiile şi conduită să de pană acum. Principiile de guvernare prezentate sunt sută la sută compatibile cu ale noastre; prioritătile premierului au un grad mare de convergentă cu cele enunţate în programul PNL“, a comentat preşedintele PNL Alina Gorghiu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite