Nicuşor Dan, după ce USR PLUS a obţinut anularea deciziei BEC: Aceasta este esenţa democraţiei

Nicuşor Dan, după ce USR PLUS a obţinut anularea deciziei BEC: Aceasta este esenţa democraţiei

Foto MEDIAFAX

Fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, şi-a exprimat pe Facebook bucuria faţă de decizia luată vineri seară de judecătorii ÎCCJ care au anulat decizia BEC prin care Alianţa 2020 USR PLUS era respinsă şi nu ar fi putut candida la europarlamentare.

„Mă bucur că a fost acceptată contestaţia depusă de Alianţa USR-PLUS la decizia BEC, în ciuda stângăciilor procedurale. Aceasta este esenţa democraţiei, ca cetăţenii să găsească pe buletinele de vot şi opţiunea pe care doresc să o aleagă“, a scris pe Facebook Nicuşor Dan, care joi s-a reînscris în USR pentru a ajuta partidul pe care l-a fondat şi din care a demisionat în 2017.
                 
Nicuşor Dan s-a reînscris joi seara în USR, ca membru simplu, pentru ca Alianţa 2020 USR PLUS să poată fi înregistrată. Biroul Electoral Central (BEC) a respins joiprotocolul de constituire a alianţei electorale USR-PLUS pe motiv că în Registrul partidelor politice Nicuşor Dan figurează ca preşedinte al USR, nu Dan Barna.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: