Nicuşor Dan s-a înscris în alegerile interne ale USR pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan - FOTO Eduard Enea
Nicuşor Dan - FOTO Eduard Enea

Fostul preşedinte USR, Nicuşor Dan, s-a înscris în cursa internă a partidului pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitală, anunţă acesta într-un comunicat de presă. Dacă va fi desemnat, acesta se va lupta apoi cu Vlad Voiculescu pentru rolul de candidat comun al alianţei USR-PLUS.

„Ieri am făcut încă un pas important spre împlinirea acestui ţel. M-am înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului USR pentru Primăria Municipiului Bucureşti. Statutul USR şi principille după care am fondat acest partid încurajează susţinerea competenţei oriunde s-ar afla ea, în interiorul partidului şi în afara lui. Sunt optimist că oamenii din USR vor susţine candidatura mea şi că împreună cu toate forţele de bună credinţă vom putea reda Bucureştiul bucureştenilor, acolo unde îi e locul”, a transmis Nicuşor Dan într-un comunicat de presă.

Dacă va fi desemnat candidatul USR, Nicuşor Dan se va lupta apoi cu Vlad Voiculescu (candidatul PLUS) pentru a fi ales candididatul comun USR-PLUS. Conform parteneriatului politic între cele două partide, USR şi PLUS urmează să aibă candidaţi comuni la toate alegerile care urmează: prezidenţiale, locale şi parlamentare.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a fost ales de PLUS pe 1 august să fie candidatul partidului la Primăria Capitalei. La alegerile interne din PLUS acesta a obţinut 96,30% din cele 3184 de voturi.

În aceeaşi zi, Nicuşor Dan a prezentat un sondaj în care reiese că el este candidatul cel mai bine plasat al Opoziţiei pentru Primăria Capitalei. Nicuşor Dan îi devansează pe Rareş Bogdan şi pe Vlad Voiculescu, însă, la rândul său, e întrecut de Gabriela Firea. Dacă Nicuşor Dan ar fi candidatul comun al Opoziţiei, ar învinge-o pe Firea la diferenţă de 10 procente, arată sondajul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite