Nicuşor Dan o pune la colţ pe Firea: Mai ai o săptămână să vii cu bugetul pe 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Iulian Bîrzoi
FOTO Iulian Bîrzoi

Candidatul USR la primăria Capitalei, Nicuşor Dan, i-a transmis miercuri un mesaj primarului Gabriela Firea, amintindu-i că mai are doar o săptămână să propună bugetul Bucureştiului pe 2020.  „Îi atrag atenţia că a depăşit termenul legal de propunere a bugetului în fiecare an de mandat. Îi solicit să vină cu un buget realist”, a subliniat Nicuşor Dan.

„Îi atrag atenţia Gabrielei Firea că mai are o săptămână până la momentul la care legea o obligă să propună bugetul pe 2020. Îi solicit să propună pentru anul 2020 un buget realist, spre deosebire de anii anteriori. Conform Legii finanţelor publice locale, Primarul trebuie să propună bugetul în termen de 15 zile de la publicarea în Legii bugetului naţional în Monitorul Oficial. În 2020, Legea bugetului a fost publicată în 6 ianuarie”, a transmis miercuri Nicuşor Dan într-un comunicat de presă.

Acesta mai adaugă că Gabriela Firea a depăşit termenul legal de propunere a bugetului în fiecare an de mandat, şi îi solicită primarului să vină cu un buget realist. „În 2017 a propus bugetul după 41 de zile de la publicarea bugetului naţional, în 2018 după 43 de zile şi în 2019 după 33 de zile. (...) Bugetele anilor precedenţi au fost total nerealiste. În 2018 a estimat venituri de 5,7 miliarde lei şi a avut venituri de 4,2 miliarde lei, cu 1,5 miliarde lei mai puţin. În 2019 a estimat venituri de 6,8 miliarde lei şi a avut venituri de aprox. 4 miliarde lei, cu aprox. 3 miliarde lei mai puţin (vom avea cifrele exacte când vom avea execuţia bugetară pe 2019)”, a mai adăugat candidatul USR pentru Capitală.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite