Nicuşor Dan: Nu exclud să mă înscriu în PNL, dar acum mă concentrez pe Capitală. Susţinerea PNL a fost momentul psihologic al alegerilor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan, noul primar general al Capitalei
Nicuşor Dan, noul primar general al Capitalei

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, nu exclude înscrierea în PNL până la finalul mandatului, însă deocamdată îşi concetrează ”toate energiile” pe problemele Capitalei. Nicuşor Dan crede că momentul decisiv al alegerilor a fost, de fapt, în primăvară, când PNL a anunţat că-l susţine pentru Primăria Capitalei.

Adevărul: Aţi fost întrebat deja dacă vă înscrieţi în PNL şi aţi răspuns, evaziv, că veţi continua parteneriatul cu PNL. Dacă vă cere Ludovic Orban să vă înscrieţi în PNL, ce-i răspundeţi?
Nicuşor Dan: O să-i dau acelaşi răspuns, pe care îl numiţi evaziv, şi pe care l-am dat şi în seara alegerilor. Îmi doresc ca toate energiile mele să se concentreze pe administrarea Bucureştiului, pentru că situaţia e gravă.

Deci rămâneţi momentan independent.
Pentru acest moment.

Momentan. E importantă această nuanţă. În primăvară spuneaţi că nu excludeţi, teoretic, să vă înscrieţi fie în USR, fie în PNL. Mai există posibilitatea, teoretică, să vă întorceţi în USR?
Teoretică.

Doar teoretică. Practic, nu credeţi că vă mai întoarceţi.
Repet, în momentul acesta vreau să mă concentrez pe administrarea Capitalei.

Până la finalul mandatului veţi fi membru de partid sau veţi rămâne independent?
Nu am făcut această reflecţie.

Deci nu excludeţi posibilitatea ca la un moment dat să vă înscrieţi în PNL.
Nu exclud nicio variantă, dar în acest moment aceasta este poziţia.

Care e relaţia cu Ludovic Orban?
Foarte bună.

Aveţi o datorie morală faţă de Orban?
Datorie e un cuvânt exagerat. Recunoştiinţă există. Orban a luat în februarie decizia decisivă pentru locale. După sprijinirea PNL s-au simplificat lucrurile. A fost momentul psihologic al localelor. Susţinerea logistică, materială din partea PNL a fost consistentă.

Mai consistentă ca a USR-PLUS?
Da.

Logistic, nu politic. 
Logistic, susţinerea PNL a fost mai importantă. Vreau să evidenţiez un lucru: noi am câştigat la 5% faţă de PSD. Ce s-ar fi întâmplat dacă era un candidat PNL şi unul USR-PLUS. Ar fi fost primar Firea, iar PSD intra în forţă pentru parlamentare. Ne-a trecut glonţul pe la ureche.

Fără decizia lui Orban mai eraţi primar al Capitalei?
E greu să faci istorie contrafactuală.

***

Nicuşor Dan, primarul ales al Bucureştiului, a anunţat că ar vrea ca în noua majoritate să a Consiliului General al Municipiului Bucureşti să fie cooptat şi PMP, ceea ce ar însemna o colaborare între PNL, USR-PLUS şi PMP. În vară, alianţa condusă de Cioloş şi Barna s-au opus alierii cu partidul lui Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite