Nicuşor Dan: Liviu Dragnea şi PSD urmăresc să scape de consecinţele propriilor lor fapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, susţine că legea graţierii şi modificările la legislaţie penală au fost operate de Ministerul Justiţiei strict în interesul politicienilor cu probleme penale.

„PSD a scos proiectele de ordonanţe de urgenţă care modifică legile justiţiei, în urma presiunii publice şi politice, exercitate inclusiv de USR. Textele lor confirmă toate suspiciunile: Liviu Dragnea şi PSD urmăresc să scape de consecinţele propriilor lor fapte. De exemplu, în mod excepţional şi nemaiauzit, legea graţiază pedepsele cu suspendare, adică pedeapsa lui Liviu Dragnea din dosarul Referendumului“, susţine Nicuşor Dan.

Liderul USR oferă şi câteva nume de politiceni care ar profita de pe urma anistiei mascate:

Liviu Dragnea: Scapă de majorarea pedepsei în caz de recidivă în dosarul Bombonica. Dispare infracţiunea pentru abuz în serviciu pentru prejudicii mai mici de 200 000 de lei, situaţia lui Dragnea din dosarul Bombonica.

Călin Popescu Tăriceanu de fapta de mărturie mincinoasă se încadrează în cele graţiate.

Titus Corlăţean de acuzaţia de abuz în serviciu în în dosarul votului din Diaspora din 2014.

Gabriel Oprea de dosarul Girofarul.

Dan Voiculescu beneficiază de reducerea pedepsei cu 50%.

„Ordonanţa de modificare a Codului penal ia DNA un instrument puternic, denunţul. Dacă în prezent denunţul poate fi făcut oricând indiferent de momentul comiterii faptei, potrivit noii legi acesta este valabil doar dacă se face după maxim 6 luni. Dacă această prevedere ar fi fost în vigoare dosarele Microsoft, în care a fost condamnat Dorin Cocoş, şi ANRP, n-ar fi existat. Este grav şi că infracţiunea de neglijenţă în serviciu dispare complet din Codul Penal“, încheie Nicuşor Dan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite