Nicuşor Dan face inventarul „minciunilor” Gabrielei Firea: Ne-am sătura de vrăjeala pesedistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Facebook
Nicuşor Dan FOTO Facebook

Candidatul dreptei la primăria Capitalei Nicuşor Dan a amintit duminică pe Facebook „minciunile” primarului Gabriel Firea în privinţa luptei cu răspândirea pandemiei de COVID-19.

„NE-AM SĂTURAT DE VRĂJEALA PESEDISTĂ!

Am propus azi un set de măsuri pe care Primăria Capitalei să le ia în contextul creşterii numărului de infectări Covid-19 în Bucureşti. Am propus responsabilitate şi colaborare. Răspunsul primarului PSD-Firea? Un nou val de minciuni, jigniri şi venin. Asta a produs PSD timp de patru ani în România şi în Bucureşti. Când nu i-a bătut şi gazat pe bucureşteni, i-a dezinformat şi i-a ţinut fără apă caldă, într-un mediu toxic, în trafic şi în tramvaie vechi. Aşa acţionează şi acum PSD şi Gabriela Firea: cinic şi lipsit de empatie faţă de viaţa bucureştenilor. În loc să lase deoparte obiectivele electorale, amplifică teoriile conspiraţiei şi nu iau măsurile adecvate pentru protejarea oraşului şi a bucureştenilor”, a scris Nicuşor Dan duminică pe Facebook.

Mai departe, acesta a prezentat zece „minciuni” ale Gabrielei Firea:

„1. Testarea periodică a şoferilor şi controlorilor STB, a taximetriştilor, a funcţionarilor care lucrează direct cu publicul.

Nu s-a făcut.

2. Parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice la persoanele infectate.

Nu numai că nu există, dar primarul PSD-Firea a anunţat că face plângere penală DSP.

3. Vânzarea de măşti la punctele care oferă bilete pentru transportul public.

Nu există.

4. Verificarea, prin Poliţia locală, a obligaţiei de purtare a măştii în mijloacele de transport în comun.

Vedem cu ochiul liber că nu există.

5. Respectarea, tot cu ajutorul Poliţiei Locale, a interdicţiei de intrare în spaţiile de joacă pentru copii.

Vedem cu ochiul liber că nu există.

6. Să instituie un număr maxim de persoane care pot fi prezente în spaţiile deschise sau semideschise cu potenţial de aglomerare - precum pieţele sau zona Lipscani - şi să mobilizeze Poliţia locală pentru ca acest număr sa fie respectat.

Nu există.

7. Să instaleze robinete cu apă şi săpun la intrările în parcuri şi pieţe, precum şi să doteze cu dezinfectant lichid mijloacele de transport în comun şi staţiile STB.

Nu există.

8. Să implementeze protocoale de dezinfecţie a mobilierului urban şi să asigure spălarea (nu dezinfectarea) străzilor.

Bucureştenii văd că străzile nu sunt spălate. Realitatea bate intenţiile anunţate propagandistic. Nu pe mine trebuie să mă convingă primarul PSD Firea, ci pe bucureştenii care văd zilnic realităţile oraşului. Declaraţiile nu ţin loc de fapte şi minciunile nu pot înlocui ceea ce bucureştenii constată în fiecare zi când merg la muncă, fără antemergător de la Poliţia locală, precum primarul încă în funcţie. Să ne spună primarul PSD Firea care sunt protocoalele de dezinfecţie a mobilierului urban, periodicitatea şi responsabilii.

9. Să extindă distribuţia de măşti gratuite către bucureştenii cu venituri reduse.

Să ne spună primarul PSD-Firea câţi dintre sutele de mii de bucureşteni cu venituri reduse au primit măşti. Am cerut extinderea distribuţiei către toţi cei aflaţi într-o situaţie materială precară, dar primarul PSD se preface că nu înţelege. Pentru domnia sa este suficient să bifeze o acţiune electorală, nu să realizeze un program general şi funcţional de protecţie a tuturor celor care vor să fie responsabili, dar nu îşi permit financiar să achiziţioneze în fiecare zi măşti de protecţie.

10. Să instituie comunicarea online a cetăţenilor cu toate instituţiile din subordine şi să facă o campanie de informare pentru această procedură - şi în general despre riscurile COVID-19 şi despre nevoia oamenilor de a se proteja.

Ghişeele instituţiilor şi-au reînceput programul cu publicul şi nicio campanie de încurajare a comunicării online nu a fost demarată”, a conchis Nicuşor Dan.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite