Nicuşor Dan îi ia apărarea lui Ludovic Orban în contextul scandalului din PNL: Orban are trei mari merite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a comentat luni seară situaţia din PNL unde mai mulţi lideri cer demisia lui Ludovic Orban de la şefia partidului. Nicuşor Dan a precizat că are „un mare respect” pentru calităţile de om politic ale lui Orban şi a precizat că liderul PNL are „trei mari merite”.

Întrebat dacă Ludovic Orban ar trebui să rămână preşedinte al PNL, Nicuşor Dan a precizat, pentru Digi 24, că aceasta este o dezbatere internă a Partidului Naţional Liberal. Totuşi, primarul a notat mai multe merite ale liderului liberal.

„Este o dezbatere internă pe care PNL o are. În opinia mea, Ludovic Orban are trei mari merite. Unu, că a stabilizat partidul acesta în anii 2017, când era într-un oarecare dezechilibru. Doi, că a reuşit să dea jos Guvernul Dăncilă; să ne gândim cum ar fi fost România în criză sanitară cu un guvern PSD. Şi trei, că a contribuit decisiv ca Bucureşti să aibă un primar de dreapta. Acestea sunt meritele pe care Ludovic Orban le are. Am un mare respect pentru el, ca om politic”, a declarat Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, el a afirmat că are o bună relaţie cu organizaţia de Bucureşti a PNL şi că lucrul acesta nu se va schimba, chiar dacă Orban nu va mai fi liderul partidului.

„Eu am o relaţie foarte corectă, am făcut o campanie electorală împreună cu PNL. Am o relaţie foarte bună cu oamenii din acest partid, în special cu organizaţia de Bucureşti, cu consilierii generali cu care sunt în contact. Lucrul acesta nu o să se schimbe, desigur”, a adăuga Primarul Capitalei.

În urmă cu două zile, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a criticat pe Ludovic Orban din urmă pentru modul în care acesta a negociat posturile PNL în Guvernul Cîţu, apreciind că este necesar un Congres pentru desemnarea altei conduceri a partidului. Plecarea lui Orban de la conducerea PNL este susţinută şi de către secretarul general Robert Sighiartău, care consideră că PNL a pierdut alegerile generale.

Vezi şi: Urzeala Tronului PNL: Rareş Bogdan a declanşat puciul anti-Orban. Ce tabere se conturează

Sunt însă şi voci din partid care şi-au arătat susţinerea faţă de Orban. Vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă a declarat, la RFI, că Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil şi că nu este nevoie ca acesta să îşi dea demisia.

Ludovic Orban a declarat marţi, după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19, că nu are de gând să demisioneze de la fruntea partidului, aşa cum i-au cerut mai mulţi lideri din formaţiune. Acesta a explicat că rămâne preşedinte PNL până la Congresul PNL şi că va anunţa dacă va candida pentru un nou mandat sau nu.

„În calitate de preşedinte PNL, obligaţia mea e să asigur coeziunea partidului, să particip la asigurarea unităţii şi eificienţii în guvernarea de coaliţie. Cetăţenii români aşteaptă de la noi o organizare eficientă în bătălia cu pandemia, o reluare rapidă a creşterii economice care să permită creşterea calităţii vieţii. Orice am de discutat, discut în interiorul PNL.

Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un Congres în iunie 2017 şi va avea un Congres în cursul acestui an. Până la acest Congres eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public”, a declarat marţi Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite