Nicuşor Dan: Firea, unde e bugetul? Îi aduc aminte că a depăşit termenul legal în fiecare an

Nicuşor Dan: Firea, unde e bugetul? Îi aduc aminte că a depăşit termenul legal în fiecare an

Nicusor Dan afirmă că situaţia financiară dezastruoasă a Capitalei se datorează bugetului nerealist prezentat cu întârziere în fiecare an de Gabriela Firea   - FOTO Eduard Enea

Candidatul USR pentru Capitală Nicuşor Dan a transmis miercuri un comunicat de presă în care atrage atenţia că Gabriela Firea a depăşit termenul legal pentru prezentarea bugetului pentru Bucureşti. Acesta mai adaugă că aceasta a întârziat în fiecare an de mandat şi că estimările din anii trecuţi au fost nerealiste.

Ştiri pe aceeaşi temă

„FIREA, UNDE E BUGETUL? Astăzi era termenul legal în care Gabriela Firea trebuia să prezinte proiectul de buget pentru 2020. O întreb public când va veni în faţa bucureştenilor cu proiectul de buget. Conform Legii finanţelor publice locale, Primarul trebuie să propună bugetul în termen de 15 zile de la publicarea Legii bugetului naţional în Monitorul Oficial. În 2020, Legea bugetului a fost publicată în 6 ianuarie”, a transmis miercuri Nicuşor Dan.
 

Nicuşor Dan o acuză pe Gabriela Firea că în fiecare an a venit cu un buget nerealist

Acesta mai subliniază că Gabriela Firea a întârziat cu prezentarea bugetului în fiecare an de mandat şi că acesta a fost unul nerealist.


„Îi aduc aminte Gabrielei Firea că a depăşit termenul legal de propunere a bugetului în fiecare an de mandat: în 2017 a propus bugetul după 41 de zile de la publicarea bugetului naţional, în 2018 după 43 de zile şi în 2019 după 33 de zile. Bugetele anilor precedenţi au fost total nerealiste. În 2018 a estimat venituri de 5,7 miliarde lei şi a avut venituri de 4,2 miliarde lei, cu 1,5 miliarde lei mai puţin. În 2019 a estimat venituri de 6,8 miliarde lei şi a avut venituri de aprox. 4 miliarde lei, cu aprox. 3 miliarde lei mai puţin (vom avea cifrele exacte când vom avea execuţia bugetară pe 2019)”, a conchis Nicuşor Dan,

La finalul anului trecut primarul Gapitalei i-a cerut premierului Ludovic Orban să suplimenteze bugetul Bucureştiului, argumentând că, deşi Capitala contribuie cu 25% din PIB-ul naţional, alocările sunt la jumătatea necesarului. În replică, premierul Ludovic Orban a anunţat că Executivul nu va accepta cererea Primăriei Capitalei prin care solicită 677 de milioane de lei din fondul de rezervă, având în vedere că municipalitatea a primit deja 100 de milioane de lei. Premierul a precizat că este o „neobrăzare” ceea ce vrea Gabriela Firea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: