Nicuşor Dan: Firea caută din nou scandalul şi victimizarea anunţând deschiderea teatrelor, deşi reglementările naţionale interzic pentru moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicusor Dan FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Nicusor Dan FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Candidatul unic al dreptei la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, critică demersurile actualului primar general, Gabriela Firea, legate de redeschiderea teatrelor, el afirmând că un primar responsabil ar fi făcut din timp demersuri pentru reluarea spectacolelor, mai întâi în aer liber şi ulterior în spaţiile închise.

Nicuşor Dan o critică, într-o postare pe Facebook, pe Gabriela Firea pentru lipsa spaţiilor de spectacole amenajate în aer liber. Candidatul unic al dreptei susţine că actualul primar general al Capitalei „caută scandalul şi victimizarea”.

„Gabriela Firea caută din nou scandalul şi victimizarea anunţând deschiderea teatrelor, deşi reglementările naţionale interzic pentru moment spectacolele în spaţii închise. Gabriela Firea, dacă ar fi fost un primar responsabil, ar fi pregătit înainte de 1 iunie spaţiile în aer liber pentru organizarea spectacolelor, iar de la 1 iunie teatrele din Bucureşti şi-ar fi început activitatea”, arată Nicuşor  Dan într-o postare făcută sâmbătă pe pagina de socializare.

Primăria Bucureşti a anunţat că, din 15 iunie, se redeschid teatrele şi instituţiile publice de spectacol, urmând a fi respectate toate măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei.

Ulterior anunţului, Grupul de Comunicare Strategică a transmis, sâmbătă, că organizarea spectacolelor în spaţii închise este momentan interzisă, iar primarul general nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare. 

”Descurajăm astfel de iniţiative care riscă să pună în pericol viaţa şi sănătatea comunităţilor locale, fiind pasibile de sancţiuni contravenţionale sau penale”, au transmis autorităţile, care fac apel la managerii instituţiilor de cultură să manifeste responsabilitate.

Gabriela Firea a reacţionat, la rândul său, la anunţul Grupului de Comunicare Strategică, printr-un mesaj ironic postat pe Facebook. 

”Într-adevăr, între o sală de teatru şi una de păcănele e o diferenţă! Parcă şi virusul e mai cu...talent! La teatru! La păcănele trece neobservat, drăguţul de el!! Să ne ducem după «fentă»?”, a scris Firea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite