Nicuşor Dan: Ne dorim ca USR să fie un partid multietnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea

Cuantificată, diferenţa între programele partidelor de stânga şi cele de dreapta din România este de câteva sute de milioane de euro, mai puţin decât furtul din achiziţii publice de 4 miliarde de euro, a declarat, la Oradea, Nicusor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), partid care se va transforma în Uniunea Salvaţi România (USR).

În opinia lui Nicuşor Dan, problemele importante ale României sunt corupţia generalizată şi transpartinică şi ruptura între politică şi societate, iar USB/USR îşi propune să rezolve aceste urgenţe, obiectiv care-i uneşte pe oameni indiferent de valorile ideologice. „Ar fi lipsit de pragmatism să credem că patru partide noi ideologice, de dreapta tradiţionalist, de dreapta modernist, de stânga naţionalist, de stânga progresist, vor intra în Parlament“, a spus Nicuşor Dan.

Liderul USB/USR îşi doreşte ca partidul să fie multietnic. Maghiarii au probleme identice cu cele ale populaţiei majoritare, jaful din banii publici, acelaşi sistem de educaţie neperformant, aceeaşi infrastructură proastă, crede Nicuşor Dan, care a anunţat că formularul de înscriere va fi publicat curând şi în limba maghiară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite