Nicuşor Dan, despre Staţia de Epurare Glina: Este proiectul cel mai mare pe care Muncipalitatea îl desfăşoară. Revenim anul viitor când lucrările vor fi terminate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicusor Dan la Glina FOTO Nicuşor Dan / Captura
Nicusor Dan la Glina FOTO Nicuşor Dan / Captura

Nicuşor Dan a vizitat staţia de epurare de la Glina, despre care spune că urmează să fie finalizată anul următor. El a dat asigurări că situaţia financiară a Primăriei şi relaţiile contractuale sunt stabile şi că Primăria va face tot ce poate pentru a plăti la timp.

„După cum ştiţi, Muncipalitatea a avut o perioadă financiară foarte dificilă, a fost şi criza sanitară dar în ciuda acestor dificultăţi constructorii au continuat să lucreze pentru acest obiectiv foarte important pentru Bucureşti şi ţin să le mulţumesc. În acest moment atât situaţia financiară a Primăriei cât şi relaţiile noastre contractuale pentru diferitele investiţii pe care le avem în curs sunt mai mult decât stabile şi pot să asigur pe oricare dintre societăţile comerciale care sunt în contract cu noi sau care vor fi care partenere cu noi în contracte de investiţii ulterioare că suntem oameni serioşi şi facem tot ce ţine de noi ca să plătim la timp, cerând în acelaşi timp ca domniile lor să livreze ceea ce ne-au promis la timp. Cam atât despre această investiţie. Am fost foarte bucuros să fiu aici, o să revenim anul viitor când lucrările vor fi terminate”, a explicat Nicuşor Dan. 

Primarul Capitalei a explicat că proiectul este finanţat în mare parte de Comisia Europeană şi a subliniat că este vorba despre o „chestiune de mediu”,  „despre poluarea apelor uzate din întregul Bucureşti” şi că este important să prevenim infiltraţiile care au loc în Bucureşti. 

„Este proiectul cel mai mare pe care Muncipalitatea îl desfăşoară în acest moment. E vorba de poluarea apelor uzate din întregul Bucureşti. E o chestiune de mediu care ţine pe de-o parte de apele pe care noi le deversăm în Dâmboviţa, de aici în Argeş şi de acolo în Dunăre, pe de altă parte tot ce înseamnă reţea de ape uzate şi raportul dintre acestea ape uzate şi mediu e important ca să prevenim infiltraţiile pe care le cunoaştem cu toţii că au loc în Bucureşti. E vorba despre un proiect finanţat în mare parte de Comisia Europeană prin POIM, este un proiect cu totul de 1,7 miliarde lei care are trei componente mari: una este staţia pe care o avem aici în spate, 550 milioane de lei, celelalte două componente sunt caseta Dâmboviţei şi cele două mari colectoare care sunt de-o parte şi de alta a Dâmboviţei”, a mai explicat Nicuşor Dan. 

EL a amintit că şi proiectul finalizat în 2011 a fost asigurat în mare parte de ComisiAa Europeană şi că în momentul de faţă acest proiect este suficient până în anul 2040. 

„Această locaţie a început în anii optzeci, înainte de acest proiect a existat un proiect care s-a finalizat în 2011 cu o investiţie pe care din nou a plătit-o, în mare parte, Comisia Europeană din fondurile de preaderare, partea care funcţionează în acest moment permite tratare a 5 metri cubi pe secundă, după realizarea celei de-a doua linii care este prevăzută de această staţie o să ajungem la 12 metri cubi pe secundă, necesarul în acest moment pentru Bucureşti este 8 metri cubi pe secundă şi calculele făcute spun că această staţie cu cele două linii sunt suficiente pentru Bucureşti până în anul 2040. Este o tehnologie de ultimă generaţie în ceea ce priveşte protecţia mediului, atât în ceea ce priveşte apa, poluarea aerului, mirosurile, după cum simţiţi suntem la o staţie de epurare a apelor uzate şi nu este niciun fel de miros în atmosferă. Vreau să mulţumesc constructorilor, este un consorţiu format din 2 firme, una franceză, una spaniolă, Suez si FCC”, a mai adăugat primarul Capitalei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite