Nicuşor Dan contestă rezultatul referendumului intern: Această decizie poate să fie luată la un Congres. În acest moment, sunt în afara USR

Nicuşor Dan contestă rezultatul referendumului intern: Această decizie poate să fie luată la un Congres. În acest moment, sunt în afara USR

Nicuşor Dan

Preşedintele demisionar al USR, Nicuşor Dan, pune sub semnul întrebării rezultatul referendumului intern pe tema familiei tradiţionale. Nicuşor Dan susţine că, eventual, Congresul USR trebuie să decidă dacă partidul se poziţionează sau nu pe subiectul modificării Constituţiei în sensul dorit de Coaliţia pentru Familie.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Dacă la un moment dat partidul reconsideră şi spune că pe această chestiune nu are o poziţie unitară, atunci da, revin în partid. În acest moment sunt în afara USR. Nu ma intorc intr-un partid care se pozitioneaza altfel decat am vorbit in campania electorala (...) Mă voi întoarce în USR atunci cand convingerile mele sunt aceleasi cu ale partidului. Evetual această decizie ( de poziţionare pe tema familiei tradiţionale -n.r) poate să fie luată la un Congres. Nu ştiu dacă Congresul poate întoarce o decizie de partid, este o decizie internă a conducerii USR, eu nu mai sunt membru USR. Rămân în Parlamentul României şi evident că voi colabora cu oricine, probabil că voi colabora ca parlamentar afiliat”, a declarat Nicuşor Dan.

El crede că referendumul organizat în interiorul USR a divizat formaţiunea.

”A fost un referendum cu un scor strâns, ceea ce dovedeşte încă o dată că discuţia asta nu trebuia să aibă loc acum. Este o divizare şi în ceea ce priveşte membrii USR, cât şi în ceea ce priveşte publicul pe care USR îl are. Eu vreau să mulţumesc celor care au militat pentru ca patidul să-şi păstreze poziţia din campania electorală şi să îi asigur că rămân în politică”, a subliniat Nicuşor Dan.

Peste jumătate dintre membrii USR, respectiv 52.7%, au votat pentru poziţionarea partidului faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei, votul împotriva redefinirii familiei fiind majoritar, 864 de membri pronunţându-se în acest sens, anunţă formaţiunea, precizând că la referendumul intern încheiat duminică la ora 24:00, din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezenţa finală la vot fiind de 78%. 

citeste totul despre: