Nicuşor Dan anunţă că o dă în judecată pe Gabriela Firea: E ridicol ca această Dragnea a Bucureştiului să mă acuze pe mine de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că va intenta un proces civil primarului PSD în funcţie Gabriela Firea pentru calomnie. El a adăugat că Firea a spus în mod mincinos despre el că a luat bani de la cetăţeni pentru a îi ajuta în diferite chestiuni.

„Campania dusă de PSD împotriva mea a ajuns la un nou nivel şi de infecţie dar şi de ridicol. E ridicol ca partidul cu preşedinţi în puşcărie, partidul care a scos din puşcărie violatori şi tâlhari să mă acuze pe mine de corupţie, după cum e ridicol ca această Dragnea a Bucureştiului, primarul PSD actual să mă acuze pe mine de corupţie. În campania asta am venit şi am vorbit de corupţia adevărată, de corupţie de sute de milioane de euro. Am vorbit de Parcul Verdi, unde s-a plătit de zece ori mai mult şi prejudiciul este de 45 de milioane de euro. Am vorbit de Parcul Verdi unde un consilier personal al primarului PSD i-a dat socrului lui o jumătate de milion de euro din Parcul Verdi. Am vorbit de licitaţia ciudată pentru cele 100 de tramvaie prin care Primăria Capitalei a favorizat o firmă turcească în detrimentul unei firme româneşti”, a declarat Nicuşor Dan la începutul conferinţei.

Mai apoi, acesta a eplicat că va intenta proces civil împotriva Gabrielei Firea.

„Voi intenta proces civil pentru calomnie, pentru afirmaţii calomnioase primarului PSD în funcţie Gabriela Firea, care a spus explicit că am luat bani pentru a ajuta cetăţenii în diferite chestiuni. E o afirmaţie mincinoasă pentru care trebuie să răspundă. Eu pricep că nu poată să înţeleagă că nu e în sistemul ei de valori că cineva poată să doneze bani, dar când faci afirmaţii mincinoase despre cineva, trebuie să plăteşti, pentru că am obligaţia de a-mi apăra reputaţia mea şi a celor din USB care au făcut voluntaria atâţia ani de zie şi de a apăra publicul de dejecţii în spaţiul public”, a declarat Nicuşor Dan, marţi într-o conferinţă de presă. 

El a adăugat că spusele lui se adeveresc privind faptul că va fi o campanie murdară şi are încredere în bucureşteni că vor vedea unde este adevărat corupţie.

„Această campanie că ce am spus eu despre corupţia din Primăria Capitalei e adevărat. Adevereşte ce am spus în august că va urma o campanie murdară. Înseamnă că am atins o caracatiţă de interese şi vă asigur că voi continua în această direcţie mâine dimineaţă la ora 10.00. Am încredere în discernământul bucureştenilor, am încredere că vor vedea că se încearcă o campanie pentru discredidarea mea şi vor vedea unde e corupţia adevărat de sute de milioane de euro şi vor vedea măsurile disperate ale acestei caracatiţe”, a conchis Dan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite