Nicuşor Dan, la Adevărul Live: Cu PNL au existat tatonări, telefoane. În '90, îl admiram foarte mult pe Marian Munteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan, în studioul Adevarul Live   Foto: Eduard Enea
Nicuşor Dan, în studioul Adevarul Live   Foto: Eduard Enea

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a discutat cu persoane din conducerea PNL despre o posibilă candidatură la Primăria Capitalei, dar că, până la urmă, liberalii n-au venit cu nicio ofertă concretă. Nicuşor Dan respinge din start ideea că ar putea fi viceprimarul Gabrielei Firea.

Nicuşor Dan a confirmat, la Adevărul Live, că a vorbit cu liberali din fruntea partidului despre varianta ca el să fie candidatul susţinut de PNL la Primăria Bucureştiului, după ce Ludovic Orban s-a retras – forţat de procurorii DNA- din cursa electorală.

„Au existat tatonări, nişte telefoane, o întâlnire, o exploare, dar nicio ofertă“, a spus Nicuşor Dan. Întrebat dacă telefoanele au venit de la Alina Gorghiu sau Vasile Blaga, candidatul USB a răspuns: „Nu de la cei doi, de la nişte lideri ai PNL. Până la urmă, n-a fost nicio ofertă. Am spus public că eu o să candidez în numele USB, că ne-ar ajuta foarte mult o retragere a candidatului PNL, probabil că termenii noştri nu au fost agreaţi de PNL. Dar eu ştiu că au fost oameni în PNL care au susţinut varianta noastră“.

Cât despre candidatura lui Marian Munteanu din partea PNL, Nicuşor Dan spune: „Principala noastră strategie de campanie este să ajungem la acel uriaş public nemulţumit de cum s-a făcut politică până acum. Aceasta este lupta noastră. Ludovic Orban sau Marian Munteanu este acelaşi lucru. O eventuală alegere a lui Marian Munteanu nu poate să schimbe modul în care s-a făcut politică în Bucureşti“.

Ce făcea Nicuşor Dan în 1990, când Marian Munteanu era simbolul Pieţei Universităţii? „Eram student în primul an la Facultate şi-l admiram foarte mult pe Marian Munteanu. Eram în Liga studenţilor, dar nu eram foarte activ. Ieşeam la proteste cam o zi din trei. Eram foarte pasionat de matematică, descoperam o lume nouă. La Olimpiade făcusem un fel de mingicăreală, iar la Facultate am descoperit matematica adevărată. Eram fascinat“, a răspuns candidatul USB.

În urmă cu două săptămâni, Gabriela Firea îi propunea lui Nicuşor Dan, tot la Adevărul Live, postul de viceprimar. Iată răspunsul la această ofertă.

„Este o chestiune strict mediatică, un gest inteligent pe care ei l-au făcut în încercarea de a atrege publicul nostru. Nu a existat nicio discuţie între noi şi PSD,  nu au existat nici măcar tatonări. Noi mergem în aceste alegeri cu ţinta să obţinem funcţia de primar. Ne este foarte teamă de continuarea blatului PSD-PNL, iar ca să nu facem parte din jocul acesta, în ipoteza în care nu vom obţine funcţia de primar, vom face opoziţie“, a spus Nicuşor Dan.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite