Nicuşor Dan o acuză pe Gabriela Firea că a trimis 3 milioane de euro din bugetul Capitalei „în buzunarele unor clienţi politici gen Hexi Pharma“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că a alocat trei milioane de euro din bugetul Primăriei Capitalei pentru cabinetele medicale din şcolile şi universităţile bucureştene fără să prezente Consiliului General nicio justificare privind banii cheltuiţi deja pentru dotarea acestora.

„Consilierii generali au fost delegaţi de cetăţeni să urmărească modul în care se cheltuie banii publici şi să se asigure că aceştia vor fi cheltuiţi în interesul lor. Astăzi ni s-a cerut din nou să abdicăm de la aceste responsabilităţi şi să renunţăm la misiunea noastră transferând Gabrielei Firea întreaga putere de decizie pe care să o utilizeze discreţionar, cum a făcut până acum. Consilieriilor generali nu li s-a prezentat nicio evaluare a nevoilor cabinetelor medicale şi stomatologice din Bucureşti şi niciun raport despre cum au fost cheltuiţi până acum banii cetăţenilor pentru dotarea lor, dar li s-a cerut, fără nicio justificare, alocarea a 3 milioane de euro cu acest scop. Proiectul propus de către Gabriela Firea, cu care aceasta se împăunează, este total inutil întrucât Administraţia Spitalelor şi Serviciilor medicale Bucureşti, cu buget propriu, are în administrare aceste cabinete“, susţine Nicuşor Dan. 

Consilierii USB au votat împotrivă alocării acestei sume.  „Ne-am opus trimiterii acestor milioane de euro într-o gaură neagră şi pentru PR-ul personal al Gabrielei Firea. Suntem pentru dotarea acestor cabinete atât de necesare elevilor, dar este obligaţia noastră să ne asigurăm că banii vor ajunge cu adevărat la beneficiari şi nu în buzunarele unor clienţi politici gen Hexi Pharma. Aveţi pseudoexpunerea de motive pe baza căreia Gabriela Firea a cerut 3 milioane de euro“, arată liderul USR:

Primăria Capitalei va demară un program pentru dotarea şi modernizarea cabinetelor de asistentă medicală şcolară şi de medicină dentară din unităţile de învăţământ public preşcolar, şcolar şi universitar din municipiul Bucureşti. Proiectul a fost aprobat joi în Consiliul general al Municipiului Bucureşti, municipalitatea urmând să cheltuiască pentru asta circa 3 milioane de euro.  
 
În cadrul proiectului, municipalitatea va dota 143 de cabinete de asistentă medicală şcolară dentară cu unituri (scaune de dentist), instrumentar şi aparate de sterilizare, aparate de aer condiţionat, dotări logistice (laptop-uri şi imprimante) şi dotarea a 450 de cabinete de asistentă medicală şcolară cu mobilier, aer condiţionat, laptop-uri, imprimante şi aparate de urgenţă care să respecte normele legale în vigoare. Totodată se vor face lucrări de reamenajare şi igienizare a acestor cabinete. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite