Niculae Bădălău, despre resursele României: „Avem aur foarte mult. Ne facem inele, ghiuluri”

Niculae Bădălău, despre resursele României: „Avem aur foarte mult. Ne facem inele, ghiuluri”

Niculae Bădălău. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, a susţinut, miercuri seară, că, în această vară, va avea primele contracte pentru a începe redeschiderea mineritului în România. De asemenea, a precizat că din resursele ţării românii „îşi pot face inele“ şi „ghiuluri“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Avem aur foarte mult. Îl vindem, îl ia Banca Naţională, ne facem inele, ghiuluri”, a afirmat Niculae Bădălău, întrebat ce resurse de aur are România şi cum pot fi acestea exploatate, în cadrul unei emisiuni la TVR, potrivit HotNews
 
„Până în august, am primele contracte. Le fac publice”, a afirmat liderul PSD. referindu-se la contractele privind redeschiderea mienritului. 
 
Social-democratul a atacat şi Uniunea Europeană. „Încercăm să scriem acum o lege a mineritului. (...) Ne dă bani Uniunea Europeană să le închidem, pentru că nu trebuie să fim pe piaţă. Asta încerc să vă spun, că trebuie să fim români şi să ieşim pe piaţă. Anul acesta, avem 220 de milioane de euro, pentru închiderea de mine”, a precizat Bădălău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările