Nicolicea pune tunurile pe Tudorel Toader: Doar a cârpit legile justiţiei. I-a îngăduit procurorului general Lazăr să iasă la pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, îl acuză pe Tudorel Toader că nu şi-a asumat modificarea legilor justiţiei şi că l-a lăsat pe procurorul general Augustin Lazăr să-şi termine mandatul.

„Aici nu poate să îi nege nimeni ministrului că a început procesul de evaluare şi a început procesul de revocare, în cazul Laurei Codruţa Kovesi. La Lazăr se vede că a tărăgănat revocarea acestuia şi văd că îl lasă la pensie. Nu văd de ce ar trebui să se oprească şi să meargă mai departe în a cere revocarea. Se pare că a fost mai impresionat de activitatea domnul Lazăr şi i-a îngăduit să iasă la pensie”, a declarat Eugen Nicolicea, marţi, la Antena 3.

Social-democratul l-a mai criticat pe Toader explicând că acesta „se laudă cu ce lucruri nu a făcut” şi că a ascultat doar de propunerile Curtii Constituţionale, fără să vină cu ceva nou la legile justiţiei.


„În ceea ce priveşte calitatea de ministru, nu pot să vin cu critici, dar se lăuda cu ce lucruri nu a făcut. Spunea că nu a produs proiectul de coduri, proiectul pe legile justiţiei. Aici nu sunt de acord. Delimitarea pe care a făcut-o faţă de Parlament şi cei care susţin. Dacă sunt «proaste» e meritul Parlamentului. El înaintase Parlamentului legile lui Prună. De aceea, Parlamentul a trebuit să facă alte proiecte. Nu puteam să mergem cu legile lui Prună mai departe. A iniţiat-o selectiv, în sensul că anumite prevederi au încercat să fie implementate. Domnul Toader se lăuda că a făcut modificările pe care le-a impus CCR. Dacă faci doar ce spune Curtea tu cârpeşti, nu construieşti ceva nou. Ori dacă facă după ce Curtea decide, înseamnă că nu faci nimic înainte ca CCR să o ia înainte”, a mai adăugat Nicolicea.

Totodată, astăzi, deputaţii vor dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, depusă de PNL şi USR pe 20 februarie şi intitulată „Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie”. Moţiunea a venit în contextul în care pe 19 februarie Guvernul adopta o noua ordonanţă de urgenţă care modifică legile justiţiei.

Nicolicea a spus astăzi despre textul moţiunii că este un pamflet şi că nu crede că aceasta va fi adoptată de Camera Deputaţilor. De asemenea, chiar dacă moţiunea ar trece, deputatul PSD mai spune că singurul care l-ar putae demite pe Tudorel Toader este premierl.

„Chiar există o decizie a CCR care spune că o moţiune simplă nu poate să aibă efectele unei moţiuni de cenzură. Singurul care poate să genereze înlocuirea unui ministru nemulţumit de activitatea lui este premierul. Da, dacă şi textul te îndeamnă la aşa ceva, dacă textul e un pamflet, nu poţi să îţi dai demisia. Dacă textul voia să aibă succes, trebuia să adune voturi cam de la toate partidele. Cum să voteze PSD bazaconia asta cu «PSD luaţi mâinile murdare de pe justiţie»?”, a conchis Eugen Nicolicea..

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite