Nicolicea, după întâlnirea cu reprezentanţii MCV: Nu-mi convine să existe rapoarte nefavorabile la adresa Parlamentului. Sunt erori în raport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Nicolicea, fost ministru pentru Rela'ia cu Parlamentul FOTO Adevărul
Eugen Nicolicea, fost ministru pentru Rela'ia cu Parlamentul FOTO Adevărul

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, fost ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, le-a pus în vedere experţilor MCV că ultimul raport cuprinde erori, arătând că nu-i convine ca Parlamentul să fie criticat în rapoartele MCV.

„A fost o discuţie de informare. Noi am informat şi am răspuns la întrebările care ni s-au adresat. Concluziile le vom vedea în raportul viitor şi vom vedea atunci dacă am izbutit să eliminăm erorile cuprinse deja în raport. Sunt erori de terminologie, sunt erori de aspecte precizate. Le voi trimite în engleză o formă, după care mă voi deplasa să comentăm în mod tehnic fiecare pasaj“, a precizat Eugen Nicolicea, după întâlnirea avută cu reprezentanţii MCV.

Cât priveşte erorile pe care le-a identificat în document, Nicolicea a susţinut că acestea există din cauza "surselor pe care le-au avut“ experţii Comisiei Europene,porivit Agerpress.  „În mod normal, ar fi trebuit să fie o singură sursă, cea formală, într-o discuţie directă cu Parlamentul. Pe bază de informaţii a reieşit că plenul Camerei sau al Senatului se opun încetărilor mandatelor ca urmare a incompatibilităţilor. Aceasta este o eroare, pentru că în 2013 s-au modificat Regulamentul şi statutul — eu sunt autor — unde am spus că încetarea se face prin efectul legii, adică nu se mai votează. Or, în momentul în care în 2015, în raport găseşti că plenul se opune, este evident o eroare care trebuie să fie corectată. Se refereau la incompatibilităţi, dar dacă sursele au fost eronate şi concluzia e eronată. Sper că am îndreptat acest lucru, pentru că mie nu-mi convine să existe rapoarte nefavorabile la adresa Parlamentului, nereale“, a mai spus Nicolicea.

Din partea conducerii Parlamentului au participat la întâlnirea cu experţii Comisiei Europene Eugen Nicolicea şi deputatul PSD, Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Monitorizarea MCV a scos în faţă în fiecare an problemele cu care se confruntă sistemul judiciar din România şi presiunile asupra Justiţiei. Comisia Europeană a criticat, în fiecare raport anual, Parlamentul pentru derapajele sale, cum a fost cea din „marţea neagră“, când parlamentarii au încercat să modifice, pe şest, legislaţia penală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite