Nicolicea ameninţă un deputat USR pentru că a transmis live pe Facebook: Exercită profesiunea de reporter şi ar putea să-şi înceteze mandatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, deputatul PSD, Eugen Nicolicea.
Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, deputatul PSD, Eugen Nicolicea.

Deputatul USR Stelian Ion a publicat, miercuri, pe Facebook filmarea live din Comisia Iordache prin care a arătat ameninţările primite de la preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea. Acesta a insinuat, în timpul şedinţei, că Stelian Ion şi-ar putea înceta mandatul de deputat din cauza „stării de incompatibilitate”, motivul fiind că Ion „exercită profesiunea de reporter freelancer transmiţând live din sală”.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, l-a ameninţat astăzi voalat pe deputatul USR Stelian Ion, în timp ce acesta transmitea live pe Facebook şedinţa „Comisiei Iordache”. Potrivit înregistrărilor, Nicolicea l-a avertizat pe preşedintele Comisiei speciale, Florin Iordache, că este „prea bland cu oponenţii politici”, dându-l exemplu pe Stelian Ion care înregistra întâlnirea.

„Dumneavoastră, domnule preşedinte (Florin Iordache n.r.), sunteţi prea blând cu oponenţii politici. Vreau să vă spun că e foarte important cine face obiecţiile, spre exemplu un deputat care are interes fiind avocat şi face obiecţii, are un anumit sens. De asemenea, un deputat care este în stare de incompatibilitate fiindcă exercită profesiunea de reporter freelancer transmiţând live din sală şi care ar putea să-şi înceteze mandatul pe această chestiune. Când această discuţie o generează un autopenal care spune întâi că a comis o infracţiune pentru că nu a denunţat o infracţiune pe care o cunoştea, este altceva, când o face un dj cu boxe este altceva şi o să încercăm să punem lucrurile la punct şi cu incompatibilităţile şi cu conflictul de interese că prea le susţinem", a spus Nicolicea.

Stelian Ion a precizat că aluziile lui Eugen Nicolicea au fost reluate şi în Comisia juridică, pe care acesta o conduce, numindu-l pe deputatul USR „autopenal” care postează pe Facebook pentru diverse „foloase”, precum obţinerea de like-uri, şi făcând astfel referire la dosarul în care DNA l-a acuzat pe Liviu Dragnea de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite, acuzaţii în urma cărora liderul PSD a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. 

„În mintea lui, (Nicolicea n.r.) cred că chiar îşi imaginează că intimidează cu genul acesta de intervenţii. Nu ştiu dacă e de luat în serios, mie nu mi se pare că e de luat în serios. Am pus postarea cu fragmentul ăsta în ideea de a vedea oamenii ce tensiune e în fiecare şedinţă de Comisie Juridică şi că nu se poate discuta în mod raţional din cauza lui în comisia asta şi este una dintre cele mai importante comisii din Camera Deputaţilor", a explicat Stelian Ion, potrivit Epoch Times.

Deputatul USR a mai adăugat că „poate cea mai toxică atmosferă din Parlamentul României se găseşte chiar în Comisia Juridică” şi a menţionat totodată că „se impune schimbarea de urgenţă a lui Eugen Nicolicea de la conducerea Comisiei juridice din Camera Deputaţilor”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite