Ciucă, după întrevederea cu liderii USR: „Au dat un răspuns tranşant. USR nu susţine un Guvern minoritar”. Premierul nu exclude depunerea mandatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă / FOTO Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Nicolae Ciucă / FOTO Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a declarat că USR l-a anunţat că partidul nu va susţine un Guvern minoritar. Ciucă a punctat faptul că pentru viitoare discuţii referitoare la cooptarea USR la guvernare are nevoie de mandat de la partid.

„Au dat un răspuns tranşant. USR nu susţine un Guvern minoritar. Şi este şi o soluţie, aceea a refacerii Coaliţiei”, a declarat Nicolae Ciucă. 

Întrebat dacă nu este de acord cu refacerea Coaliţiei, premierul desemnat a precizat: „Neavând un mandat, nu am putut discuta acest lucru. Voi merge la partid şi vom discuta acest lucru”. 

Nici negocierile cu PSD nu par să înainteze, Ciucă prezentând discuţiile cu social-democraţii doar ca tatonări pentru o susţinere în Parlament: Nu avem o întâlnire programată. Vom avea o linie de dialog discutată”. Premierul desemnat a evitat să spună şi modul cum îşi vor împărţi PNL şi UDMR portofoliile în Guvernul pe care ar urma să-l conducă.  

„„Toţi liderii politici trebuie să înţeleagă că este o situaţie de criză şi avem nevoie de un nou Guvern. Încă am speranţe că se poate învesti un Guvern în acest mandat. Atunci când voi considera că aceste şanse nu mai sunt, voi proceda ca atare”, a completat premierul desemnat.

Citeşte şi: Cîţu: „Dacă acest guvern nu trece, nu putem să evităm anticipatele. Soluţia este un Cabinet minoritar”. Solicitările PSD, considerate neserioase

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite