Nicolae Ciucă: Apreciem foarte mult contribuţia esenţială a Portugaliei la programul pentru avioanele multi-rol destinate forţelor armate

Nicolae Ciucă: Apreciem foarte mult contribuţia esenţială a Portugaliei la programul pentru avioanele multi-rol destinate forţelor armate

Nicolae Ciucă şi Antonio Costa FOTO Guvenrul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, la Caracal, unde a vizitat, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi şeful Executivului de la Lisabona, Antonio Costa, Batalionul 1 Instrucţie "Olt", că România apreciază foarte mult contribuţia esenţială a Portugaliei la programul pentru avioanele multi-rol destinate forţelor armate, precum şi achiziţia cu succes a altor cinci avioane F-16.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În acest context foarte complicat şi provocator pentru noi toţi, generat de agresiunea ilegală, neprovocată şi masivă a Rusiei împotriva Ucrainei, România a condamnat invazia şi încălcarea dreptului internaţional. În acelaşi timp, am avut ocazia să vedem în timp real funcţionarea Alianţei noastre, într-o criză complexă, precum şi expresiile de solidaritate pe care aliaţii şi partenerii noştri din UE ni le-au dovedit”, a spus premierul. 

Şeful Guvernului a arătat că Portugalia a acceptat să ne ofere o contribuţie generoasă şi suntem foarte recunoscători pentru asta. „Participarea dumneavoastră, domnule Prim-ministru, la activităţile de vigilenţă sporită din România este de o importanţă majoră pentru noi, dovadă de înaltă solidaritate şi prietenie. Prezenţa soldaţilor portughezi aici la Caracal este şi demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre, indiferent de unde sunt situate geografic în zona transatlantică. Îmi exprim satisfacţia pentru agenda noastră de apărare bilaterală bogată şi pentru cooperarea puternică în cadrul NATO. Aş dori să mulţumesc Portugaliei pentru contribuţia substanţială la structurile multinaţionale din România, la fel cum apreciez profund, de asemenea, participarea Portugaliei la măsurile de vigilenţă sporită în România. Acest lucru ar putea servi drept exemplu pentru contribuţii similare din partea altor Aliaţi”, a afirmat premierul.

„De asemenea, apreciem foarte mult contribuţia esenţială a Portugaliei la programul pentru avioanele multi-rol destinate Forţelor armate, precum şi achiziţia cu succes a altor cinci avioane F-16. Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru modernizarea ulterioară a tuturor componentelor din cadrul acestui program de apărare”, a mai spus Ciucă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările