Nicolae Ciucă anunţă că România poate atinge independenţa energetică în cinci ani | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că România poate atinge independenţa energetică în cinci ani. Primii paşi vor fi făcuţi în cadrul şedinţei de Guvern din 20 decembrie, unde directorii Romgaz şi Depogaz, alături de ministrul Energiei, vor prezenta proiecte pentru dezvoltarea capacităţilor de extracţie şi depozitare la nivel naţional.

Nicolae Ciucă a oferit declaraţii la prezentarea proiectului şi recepţia Staţiei de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciureşti, care contribuie la creşterea capacităţii de extracţie în cadrul depozitului Bilciureşti, judeţul Dâmboviţa. 

Premierul a subliniat că asigurarea capacităţilor energetice reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern. „Tot ceea ce ţine de sistemul energetic şi de asigurarea capacităţilor energetice reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. Nevoia de a găsi soluţii pe termen mediu şi lung se află în primele trei priorităţi ale Guvernului şi pentru că la început spuneam că am văzut că există potenţial, am avut o discuţie cu domnul ministru al Energiei, cu domnii directori ai Romgaz şi Depogaz şi am decis ca, pe data de 20 decembrie, la şedinţa de Guvern,  să vină şi să prezinte proiectele agreate în comun pentru dezvoltarea capacităţilor de extracţie şi depozitare la nivel naţional”, a declarat, marţi, Nicolae Ciucă.  

Totodată, premierul Ciucă a mai precizat că „avem nevoie de efort comun” şi că „există speranţă” pentru a folosi capitalul românesc astfel încât independenţa energetică să fie atinsă.

„Ceea ce doresc să subliniez este faptul că există speranţă să putem să ne folosim capitalul românesc, să putem să folosim capacităţile româneşti pentru a putea să ne atingem acest obiectiv de realizare a independenţei energetice într-un orizont de timp pe care l-am înţeles de la domnul ministru al Energiei că poate să nu depăşească cinci ani", a mai explicat prim-ministrul.

Subiectul independenţei energetice a fost atins şi de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, duminică, atunci când a vorbit despre crearea unei companii energetice naţionale, care să producă energie dintr-un mix de surse şi care să poată asigura, în trei - cinci ani, independenţa energetică a României.

VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite