Nichita îl atacă pe Stroe pe tema descentralizării: Ministrul de Interne vrea stat centralist, să aibă controlul în mână

Nichita îl atacă pe Stroe pe tema descentralizării: Ministrul de
Interne vrea stat centralist, să aibă controlul în mână

Gheorghe Nichita a sărit la gâtul liberalilor

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, l-a atacat pe ministrul liberal de Interne, Radu Stroe, criticând faptul că acesta nu a fost de acord cu descentralizarea serviciilor de ordine publică şi serviciul rutier de la Poliţia Română.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Astăzi ministrul de Interne nu vrea să înţeleagă acest lucru, sunt oameni care vor centralist, dar să nu dea competenţe mai departe, vor să ţină controlul în mână, controlul pe şefi, dar fără să ne lase să facem ordine şi linişte publică. Sistemul poate l-a copleşit, sau l-a înghiţit (din Ministerul de Interne, n.r.). Eu spun un lucru, nu vreau să facem noi anchete judiciare, să fie foarte clar. Nu vrem poliţia la noi, eu vreau în schimb pe ordine şi linişte publică să avem responsabilităţi pe poliţia noastră pe care o putem organiza, iar pe rutieră să putem să facem ordine în traficul din localităţi”, a afirmat vicepreşedintele PSD.

Vicepreşedintele PSD, Gheorghe Nichita, a adăugat că autorităţile locale s-au săturat să meargă la ministere.
„Trebuie să existe o strategie, lăsaţi-ne să facem munca aia pe care ne-am asumat-o în teritoriu. PSD este un partid responsabil, dacă a ajuns la guvernare a avut proiecte greu de rezolvat să facă statul de drept, să scoată ţara din criza, oamenii au aşteptări de la noi. Ei văd disputa care este între unul şi altul, dar ştiu că pesediştii au oameni competenţi”, a spus Nichita.

Radu Stroe, ministrul liberal de Interne, a ţinut cu dinţii, în timpul negocierilor pe descentralizare, ca Poliţia să rămână în subordinea Ministerului de Interne, nu să treacă în administrarea Consiliilor Judeţene.
Guvernul Ponta îşi va angaja răspunderea în Parlament, la mijlocul acestei luni, pe legea descentralizării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: