Nelu Barbu, despre anularea numirii sale în funcţia de consul la Shanghai: E o comandă politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Barbu şi fosta lui şefă, Viorica Dăncilă FOTO Inquam Photos / George Calin
Nelu Barbu şi fosta lui şefă, Viorica Dăncilă FOTO Inquam Photos / George Calin

Viorica Dăncilă l-a numit pe Nelu Barbu, fost purtător de cuvânt al Guvernului, drept consul la Shanghai chiar în ziua în care s-a votat moţiunea de cenzură. Noul Guvern a respins însă această numire.

Nelu Barbu, fost prezentator TV la B1 TV şi purtător de cuvânt al Guvernului Dăncilă, a fost numit de fostul premier drept consul în China la Shanghai prin Hotărâre de Guvern. Numirea sa a fost însă anulată de Guvernul Orban în şedinţa de miercuri.

"Hotărârea de Guvern adoptată miercuri de Guvernul Orban nu are un fundament solid. Să spui despre un act normativ publicat în Monitorul Oficial că nu a produs efecte juridice arată fie necunoaşterea legislaţiei, fie o comandă politică. Dacă ar fi făcut o minimă verificare, domnul Orban ar fi aflat că sunt destul de multe efecte ale Hotărârii de guvern pe care a abrogat-o astăzi. În plus, se creează intenţionat o confuzie inadmisibilă juridic între numire şi prezentare la post”, a declarat Nelu Barbu, conform Hotnews.

Barbu spune că Ionel Dancă ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de şef al Cancelariei premierului.

"Mai mult, declaraţia incalificabilă a şefului Cancelariei prim ministrului României - asta e soarta purtătorilor de cuvânt -, în încercarea de a justifica actul adoptat de Guvern, întăreşte ipoteza că decizia nu are legătură cu profesionalismul sau cu experienţa în diplomaţie. Pentru această declaraţie absolut înfiorătoare, domnul Dancă ar trebui să renunţe urgent la funcţia de coordonator al activităţii de comunicare a Guvernului României”, a mai susţinut Nelu Barbu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite