Negocierile între PCM şi PPMT privind alegerile parlamentare se reiau luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii PCM şi ai PPMT au avut, joi, la Odorheiu Secuiesc, o primă rundă de negocieri în vederea stabilirii participării la alegerile parlamentare, însă nu au ajuns deocamdată la un acord, negocierile urmând să fie reluate luni.

Surse din cadrul celor două partide au afirmat că, întrucât niciunul nu este de acord să candideze pe listele celuilalt, la negocieri s-a avut în vedere o înţelegere privind desemnarea de candidaţi în colegii care să fie susţinuţi de ambele forţe politice, în cazul în care nu se va ajunge la un acord între cele două partide, acestea urmând să pornească la alegerile parlamentare pe cont propriu, notează Mediafax.

Şeful comisiei de negociere din partea PPMT, vicepreşedintele Papp Elod, a declarat că după aproximativ trei ore s-a încheiat prima rundă a negocierilor, fără o finalitate.

"Întrucât au aceleaşi rădăcini fiziologice, pot să spun, anumite persoane făcând parte, pe rând, din ambele partide, tindem să credem că vom ajunge la un acord. Deocamdată nu pot să spun altceva", a spus Papp Elod.
La rândul său, preşedintele PCM, Biro Zsolt, a afirmat că, în urma discuţiilor, punctele de vedere ale celor două partide s-au apropiat, fără să se ajungă, deocamdată, la un consens.

"Punctele de vedere s-au apropiat şi discuţiile vor continua. Nu este exclus să se ajungă la o înţelegere, în ciuda greutăţilor impuse de legile electorale", a precizat Biro Zsolt.

Negocierile vor continua luni, la Târgu Mureş, de la ora 11.00, când reprezentanţii PCM şi ai PPMT vor lua o decizie finală în ceea ce priveşte participarea la alegerile parlamentare.

Sâmbătă, la Consiliul Naţional al PCM, conducerea partidului a avansat ideea formării unei alianţe preelectorale cu PPMT, cu condiţia ca viitorii candidaţi ai PPMT să figureze pe listele PCM.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, afirma, marţi, că este dispus să împartă "frăţeşte" cu PPMT candidaturile în colegiile parlamentare, precizând că a avut deja o întâlnire informală cu liderul PPMT, Toro T. Tibor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite