Negocieri în toi la PDL: Boc şi Blaga recrutează oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi aspiranţi declaraţi la şefia PDL, Emil Boc şi Vasile Blaga, poartă discuţii intense zilele acestea pentru coagularea echipelor de susţinători în perspectiva alegerilor programate la 14 mai.

Potrivit unor surse din PDL, reprezentanţii celor două tabere au programate întâlniri şi mâine pentru „a-şi măsura forţele" şi a discuta strategia preelectorală.

După ce doi lideri marcanţi au migrat din tabăra lui Blaga, în cea a lui Boc -Gheorghe Flutur şi Ioan Oltean -actualul secretar general îşi caută secunzi, cu atât mai mult cu cât un post de prim-vicepreşedinte îi era rezervat „migratorului" Flutur. „În cărţi" pentru rolurile de secunzi au rămas însă, potrivit unor surse din partid, europarlamentarul Traian Ungureanu şi vicepreşedinţii PDL Sorin Frunzăverde şi Cristian Boureanu. La rândul său, Emil Boc îi are în vedere pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte, potrivit unor surse din partid, atât pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi pe şefa deputaţilor, Roberta Anastase, cât şi pe Gheorghe Flutur. Anastase susţine însă nu numai că pemierul nu i-a făcut o astfel de propunere, ci şi că nu a decis dacă va mai candida pentru o funcţie în Biroul Permanent al PDL. „Orice candidatură trebuie să fie un act de voinţă personală, iar eu încă nu m-am decis dacă vreau să intru în cursa asta!", a declarat pentru „Adevărul" Roberta Anastase.

Aceleaşi surse susţin că tabăra lui Boc este în aşteptarea unui semnal „de pace" din partea lui Blaga, care ar putea face parte din echipa premierului, în cazul în care ar renunţa la candidatură. Portavocea susţinătorilor lui Boc a fost vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica, care a declarat într-un interviu pentru un cotidian central că Blaga s-ar putea alătura echipei Boc chiar înainte de alegeri. Blaga a negat însă vehement scenariul, susţinând că va merge până la capăt în cursa pentru şefia partidului.

Gruparea lui Boc a fost întărită ieri şi de PDL Diaspora, al cărui preşedinte, deputatul William Brânză, a făcut la rândul său apel la Blaga să se alăture echipei premierului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite