Ne distrugem statul cu ocazia Centenarului?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi oamenii preşedintelui PSD FOTO Inquam / Alberto Groşescu
Toţi oamenii preşedintelui PSD FOTO Inquam / Alberto Groşescu

Festivităţile legate de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri ar putea marca şi sfârşitul statului pe care generaţia de acum o sută de ani l-a creat cu sacrificiu, curaj şi inteligenţă. Instituţiile şi funcţionarea statului sunt pe cale să se prăbuşească sub loviturile unei „elite“ conducătoare minate de corupţie, incompetenţă şi lăcomie fără margini.

Ce a devenit statul pentru această „elită“? O sursă inepuizabilă de unde îşi extrage averea. O proprietate pe persoană fizică. Un spaţiu în care cei care deţin puterea fac legea, astfel încât să dobândească pentru totdeauna impunitate pentru exploatarea sălbatică a banilor publici.

Corupţie a mai fost în România şi încă la niveluri înalte. Ceea ce este nou, este promovarea prin program politic a incompetenţei în poziţiile cheie de decizie.

Aşa ceva, la asemenea scară nu s-a mai întâmplat. Principiul loialităţii faţă de liderul PSD, Liviu Dragnea, este singurul care contează. Oricât de needucat ai fi, oricât de slab pregătit, jurământul de credinţă faţă de liderul suprem îţi asigură o carieră bănoasă la stat. Câştigarea loialităţii depline a angajaţilor în administraţie este un punct al programului de guvernare, poate singurul, îndeplinit cu succes. Primarii şi consilierii au căpătat salarii uriaşe. Pensiile speciale aşteaptă să le umple buzunarele după retragerea din activitate. Salariile funcţionarilor au explodat. În medie, statul plăteşte dublu faţă de mediul privat.

Cu ce rezultate?

Doar un exemplu. Pesta porcină africană. După ce a devenit clar că flagelul care riscă să lase România fără carne de porc nu poate fi combătut de instituţiile abilitate, ministrul Agriculturii declară că nu avem specialişti! Evident că nu avem într-o administraţie dominată de analfabeţi! În loc să se restrângă zonele afectate de pesta porcină africană, în urma măsurilor luate, numărul focarelor se dublează de la o lună la alta. Când specia porc va dispărea din România, cine îşi va suma responsabilitatea? Nimeni.   Punerea în pericol a securităţii alimentare a populaţiei nu este o problemă pentru cei care conduc România. Cine a vândut porcii a scăpat de probleme, cine nu suportă pagubele.

Epurarea pe care PSD o duce în Justiţie va afecta, în cele din urmă, securitatea socială. După securitatea alimentară, coeziunea socială va fi distrusă în România. Intenţiile anunţate de PSD prin scrisoarea lui Rudy Giuliani  sunt devastatoare. Nu este vorba despre anularea controversatelor protocoale, ci despre relativizarea actului de justiţie. Fie că se ajunge la graţiere şi amnistie, fie că se merge pe revizuirea sentinţelor deja pronunţate, societatea fa fi lovită de o undă de şoc care o va zdruncina din temelii. Cine va mai avea încredere în Justiţie? Şi de ce? Cine va mai face dosare care apoi vor fi anulate prin decizii politice?  

Ce va mai însemna statul pentru cetăţenii care plătesc impozite şi taxe?

Cei care cred în funcţionarea instituţiilor pentru care plătesc impozite nu vor mai avea niciun motiv să se simtă solidari cu acest stat. Politicul a declanşat asaltul final asupra statului român. Corupţia morală a acestei clase politice conducătoare nu poate duce în altă parte. Acţiunea de distrugere a statului s-ar putea să reuşească. De Centenar. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite